Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език
-------

Времето в Англия (Weather in England).

Дъждовно ли е времето в Англия?

За времето в Англия (Weather in England) има създаден един стереотип за постоянни дъждове и мъгли, особено що се отнася до времето в Лондон. И това е истина, че дъждовно и облачно време е действително най-често срещаната прогноза за острова. Затова, вероятно ще се учудите, че количеството на дъждовните дни в Лондон е даже по-малко отколкото в Рим, Ню Йорк, Брисбейн, Рио-де-Жанейро или Токио.
По-скоро, устойчивата асоциация с дъждове е възникнала благодарение не предсказуемостта на местното време. Тук няма точно изразен сезон на дъждовете и може да завали във всеки момент, всеки ден, във всеки сезон или годишно време (Seasons - Times of the year). Често срещано е сухо и слънчево време, да се смени с вятър, а след това и със силен дъжд.


Подходящо облекло според времето.

Добре подбраното облекло и по-лекото отношение към ставащото могат да Ви помогнат да се наслаждавате на всякакво време във Великобритания, каквито и капризи да проявява то. Климатичните услови в Англия са доста разнообразни. Подходящо е за пикник край реката в слънчево време, може да потанцувате върху глина на музикален фестивал или даже да поиграете на сняг и бой със снежни топки.

Какво е обичайното време на острова?

Макар, че времето във Великобритания е сравнително непредсказуемо, не може да се каже, че климатичните условия на острова са екстремални. През лятото средната температура в страната е в рамките на 9 - 18 градуса по Целзий, а понякога, при горещо време, термометрите може да покажат и 30 градуса. Но по правило, това е доста рядко. Средната зимна температура е 2 - 7 градуса по Целзий, но се случва и да падне под нулата. Поради тази причина, повечето жилища, влакове и автобуси в Англия са снабдени с надеждни отоплителни системи.

Като цяло, разликите в климата между отделните региони не са много съществени, н планинските райони често се случват ветрове, дъждове и сняг. Повечето от местните хора ползват редовно прогнозите за времето на BBC Weather, които се славят в доста висока точност и познаваемост.

Продължителността на деня доста се променя през годината. Най-дългия ден е 21 юни, когато слънцето изгрява в 5 часа сутринта и се спуска зад хоризонта в 21 часа вечерта. Най-краткия ден през годината е 21 декември, когато слънцето се показва в 8 часа сутринта и залязва още към 4 часа следобед.

Това е най-общата информация по отношение на времето в Англия (Weather in England), но при всички случаи и във всички сезони трябва да съобразявате облеклото и аксесоарите си (чадър, дъждобран, обувки) с вероятността по всяко време да завали, като понякога това може и да е проливно, придружено с вятър.
----------
http://easyengli6.blogspot.com/p/blog-page.html

11 коментара:

 1. За какво трябва да сме готови във Великобритания? Независимо от това, че климата в Англия е сравнително мек, все пак има някои неща, които трябва да помним. Макар да са рядкост, слънчеви дни има и тогава е нужно хората с по-бледа кожа да внимават и вземат мерки против изгаряне. В студени и снежни дни се обличайте топло с влагоустойчиви външни дрехи и обувки.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Petya_Ta8eva1:48 пр.об.

   Пътищата и улиците в Англия, през зимата може да се окажат заледени - затова има смисъл да си избирате зимни обувки, които осигуряват добро сцепление с пътя - с с добър и едър грайфер, здрава подметка. А в добавка на това, е много препоръчително да са и водонепропускливи.

   Изтриване
  2. Пролетното време по правило е меко, но понякога е възможно действително да стане студено, особено в началото на сезона. Това е сезона от годината, когато всичко в Англия се пробужда зимния сън за живот.

   Изтриване
 2. Макар, че е Англия, в слънчево и горещо време е добре непокритите участъци от тялото със защитни дрехи за намазвате със слънцезащитен крем. Даже и да не Ви се струва горещо на улицата, кожата може бързо да изгори на слънцето, особено в обедните часове.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Макар, че Англия и малко северна страна, в горещите дни от лятото не е лошо човек да си покрива главата с шапка, за да се избегнат топлинни удари, като в същото време се пие и по повече вода, за да се предотврати обезводняването на организма.

   Изтриване
 3. Имайте предвид, че в студени и снежни дни, това може да е придружено и с други усложняващи природни явления като силен вятър, висока влажност, мъгла. Това налага да съобразявате облеклото си да е в няколко слоя с топло палто най-отгоре, като е силно препоръчително - всичко да е водонепроницаемо, особено обувките. Използването на шал, ръкавици също ще помогнат да поддържате температурата на тялото, особено ако се налага продължително време да сте на открито.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Карането на автомобил в Англия, по време на заледяване, може да се окаже опасно за шофьорите. На острова са забранени веригите с шипове. Най-добре при заледени пътища, човек да ползва обществен транспорт или даже да се откаже от пътуване.

   Изтриване
 4. Неси 90дан7:00 пр.об.

  Не се скъпете да си осигурите действително топло одеяло, като имайте предвид, че в Англия степента на термозащита се измерва в "tog"-ове. Колкото са повече, по-топло е одялота. Максималната степен на термозащита е 15 tog-а.

  ОтговорИзтриване
 5. Ако сте си мили главата, непременно си изсушете косата и то добре, преди да напуснете дома си. Мокрите коси, могат да доведат до преохлаждане на косата, главата и организма. Разбира се, тази препоръка е най-актуална в зимно време.

  ОтговорИзтриване
 6. radi danchec42:45 пр.об.

  Годината се дели на четири сезона - пролет, лято, есен и зима и всеки сезон си има своите положителни и лоши страни. Така и трябва да бъде, за да се балансират едните с другите.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. qnka_stefanova7:50 пр.об.

   По правило, обществения транспорт във Великобритания работи доста точно и с редовни разписания в продължение на цялата година. Но в случаи на екстремни промени във времето (обилен снеговалеж, гъсти мъгли) са възможни закъснения и даже отмени на маршрутите.

   Изтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: