Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

19 март 2023

Детски дронове | dLambow

(Children's drones)

Как да избираме детски дронове за деца под 10 години?

 

Подходящи ли са дроновете за управление от деца?

 

Каква възраст на детето е подходяща за игра с дрон? 

Препоръчително е детето да  навърши 10 години, за да започне да управлява дрон. Повечето детски дронове обаче са обозначени за възраст над 8 години. Независимо кога решите да оставите детето си само да управлява дрон, винаги го наблюдавайте.

Детски дронове
Детски дронове (Children's drones)

Може ли 5-10 годишно дете да управлява дрон?

В крайна сметка, това зависи от преценката на родителя, но най-общо може да се каже, че деца над 4 години са способни да управляват дрон под наблюдение. Подходящата възраст за едно дете да управлява самостоятелно дрон е около 8 години за дронове-играчки и над 13-годишна възраст за по-големи дронове, които трябва да бъдат регистрирани в Летателната администрация.

На каква възраст детето може да управлява търговски дрон?

Изисквания за минимална възраст за операторите на търговски дронове понастоящем са за минимум 18 години, тъй като това е минималната възраст, необходима за регистрация и издаване на ID за оператор.

По принцип, пилотите/операторите на дронове в "отворената категория за свободното време" (open leisure category) трябва да са навършили 16 години, но за някои държави  изискването за минимална възраст е 14 години.

Как да обясните на детето, какво е дрон?

Кажете му, че дронът е въздухоплавателно средство, което лети във въздуха като птиците, но е задвижвано и управлявано от компютърна технология. Което означава, че той не се нуждае от пилот в него, който да го управлява, както е при самолетите. Затова се нарича Безпилотен летателен апарат - БПЛА (Unmanned Aerial Vehicle - UAV). Дронът е като вид робот, който може да бъде предварително програмиран как и къде да лети или да бъде управляван дистанционно от оператор, както е при те автомобил с дистанционно.




Какъв  дрон е подходящ за дете под 10 г.?

Най-добрите детски дронове, които могат да се препоръчат за деца под 10 г през 2023 г (Best Drones for Kids) са:

  • - Snaptain S5C
  • - Altair AA108
  • - Potensic T25
  • - DJI Mavic Mini
  • - Ryze Tech Tello
  • - Holy Stone HS170 Predator
  • - Syma X5C
  • - Propel Star Wars Quadcopter
  • - Syma RC Helicopter
  • - Air Hogs Super Nova


Как да избирате дрон за деца?

 

Предимства на дронове за деца

  1. Подобряват уменията за решаване на проблеми
  2. Насърчават креативността и въображението
  3. Подобрявта визуалната пространствена ориентация
  4. Насърчават по-здравословни социални взаимоотношения

Когато избирате дрон за деца (drone for kids), има някои важни характеристики, които е добре да имате предвид.

- Двигател и батерия

Когато решавате какъв дрон да закупите за детето си, трябва да се обърне внимание на двигателя.

  • = Двигателят определя колко бързо може да лети дрона и осигурява възможността да се изпълняват някои трикове, като преобръщане или завъртане.
  • = От друга страна, наличната акумулаторно литиево-йонна батерия също е важна - трябва да предлага достатъчно време за полет, преди да се наложи да бъде презаредена.
  • = Уверете се, че сте прочели дребния шрифт в инструкциите, за да разберете дали батерията има достатъчно готовност за ежедневните ви нужди. Диапазоните на живота на батерията могат да варират значително.


- Контролни схеми и трикове

Повечето детски дронове, като Walkera Rodeo 110, предлагат двойни схеми за лесно управление, включително опция за управление чрез смартфон, и такова, което позволява управление чрез специално аналогово дистанционно устройство. Тези схеми за управление на дрон за деца са проектирани с мисъл начинаещите и предлагат опростена представа за полета с дрон. 

Дроновете за деца също обикновено позволяват изпълнението на някои акробатични трикове, понякога само с натискане на бутон, включително обръщане, преобръщане и внезапни завои.

- Допълнителни функции

Освен реенето в небето и изпълнението на трикове, модерните дронове, подходящи за деца, обикновено са пълни с всякакви допълнителни функции. Търсете дронове с интегрирани HD камери, за да правите снимки и да предавате видео на живо. 

Може да търсите и дрон, който предлага опцията за излитане и кацане с бутон, или може автоматично да кръжи на място. Разгледайте допълнителните функции на дрона, за да изберете правилния модел за вашето дете.

----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: