Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

07 март 2023

Екологична къща | dLambow

 (Ecological house)

Как да си построим екологична къща с ... дърва?

Технологията на изграждане на екологични къщи с вграждането в стените на обикновени дърва е известна много отдавна. Къщата спокойно издържа на екстремни зими с температури под -50 ° C, а през лятото и през преходните сезони перфектен микроклимат се запазва дори при денонощни колебания от 42 ° C през деня до 0 ° - 2 ° C през нощта.

Екологична къща
Екологична къща (Ecological house)

Тези екологични къщи не горят и са с дълъг живот, някои от тях повече от 200 години! 

Най-важните предимства на екологичните къщи от дърва, при тази технология са:

  • - Ниска себестойност на строителството на къщата
  • - Отлични енергоспестяващи показатели - изключително топла къща
  • - Необичайни декоративни елементи
  • - Способност за изграждане на едноетажна къща, почти без чужда помощ



Обърнете внимание, че за изграждане на екологична къща се използват дървета:

  • - с еднаква дължина,
  • - добре изсушени в рамките на една година, и
  • - глина, примесена с дървени стърготини или слама, за спойка. 

 

Био-къща (Bio-house) за еко-ентусиасти

"Биологичната къща" (Био-къща) обикновено се изгражда с преработени остатъчни продукти от селскостопанската промишленост, материали, включително трева, слама и морски водорасли, които обикновено се считат за отпадъци и се изгарят за енергия.

Био-къща
Био-къща (Bio-house)

Bio-house като пилотни проекти, представляват модерна жилищна концепция, базирана на нови дигитални технологии и прилагане на висококачествени био материали. Отпадъците от селскостопанската промишленост се преработват в материали, които могат да заменят дървени продукти като шперплат и дървести плоскости.

Biological House има за цел да бъде демонстрация на употребата и приложението на тези нови продукти в цялостно и напълно функционално решение за дома за модерното семейство на 21-ви век. Биологичната къща е изградена основно от вторични селскостопански продукти и демонстрира как местните отпадъчни ресурси могат да бъдат преработени в ценни строителни материали.

Къщата има за цел да стимулира зелената и местна икономика с уникална строителна технология, която може да използва изобилието от, например, жито и оризова слама, тръстика, коноп, лен, морска трева и други целулозни влакна. Общата амбиция на тези проекти е да се разработи модерна жилищна концепция, вдъхновена от философията за използване на отпадъците като ресур.

По този начин се предлага решение на присъщото климатично предизвикателство и глобалната жилищна криза. Чрез съчетаване на усъвършенствана цифрова производствена технология с „обработени двустранни селскостопански продукти“, The Biological House демонстрира как да изградите достъпни, здрави и устойчиви домове в глобален контекст.

----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: