Translate

---------------------------------------------------------------------------------

29 юли 2015

Работа във Великобритания | dLambow

Работа във Великобритания с или без език (Work in the UK)

 

Как да си намерите работа във Великобритания?

Единия от вариантите да си намерите работа във Великобритания, е като ползвате възможностите за студенти. По правило, студентите могат да работят до 20 часа седмично, но от друга страна 90% от работодателите не се интересуват дали сте студенти или не. 
 
Work in the UK
Как да си намерите работа във Великобритания?

Кога е най-добре да потърсите и започнете работа?

Почти по всяко време, но все пак, през зимата е по-трудно.

Как да си намерите добра работа във Великобритания?

Главното условие да се уредите с добра работа в Англия е доброто владеене на английски език. Възможно е да напишете чудесно cv. Възможно е да си осигурите чудесни препоръки от работодатели. Но ако на интервюто за работа не разбирате какво Ви питат или отговаряте на развален английски език, забравете за добра работа. Добре да разбирате какво говорят англичаните и също да отговаряте добре, това е 90% от успеха в намирането на добра работа.



Какви документи ще са Ви необходими?

  • - работна виза,
  • - сметка в месна английска банка,
  • - потвърждения за адреса Ви - комунални сметки, извлечение от банка.
  • - препоръки от поне двама работодатели.
  • - cv, направено по английските стандарти.

Ако лошо знаете английски език.

Ако не знаете добре английски език, също може да си намерите работа. Започнете с вестници и сайтове на български език - четете в тях обявите за работа, написани на български. Звънете на оставените телефони и се договаряйте с работодателя, който е българин. 

Това е доста бърз начин за осигуряване на препитание, но естествено работата ще е лоша, ниско платена и ще ти плащат в брой (не по сметка), което означава, че е много вероятно да не ти плащат осигуровки.

----------------

9 коментара:

калени каза...

Ако твърдо сте решили да заминете за Великобритания, но нямате излишни 2 милиона паунда за виза на инвеститор и даже нямате някакви си 200 хиляди за виза на предприемач, Ви остава практически единственото решение - да пристигнете легално в страната и да си намерите обикновена работа в Англия.

Ginka24 каза...

Отчитайки традиционната консервативност на англичаните и любовта им към всякакви препоръки, да се намери работа във Великобритания, не е проста работа. Към чужденците се отнасят с повишено внимание и ще бъде чудно, ако успеете още от самото начало да се снабдите с препоръки от някой местен жител. Какво да правите, ако в Англия нямате нито един познат, който да Ви препоръча? Тогава Ви остава да преминете традиционния път, по който минават милиони емигранти по света. И първата стъпка към това е да не разчитате на "дистанционни" методи, а да пристигнете там, на място.

Tsena Ben каза...

Ако искате да работите в Обединеното кралство, за начало, крайно необходимо е да попаднете там, на място. Това би могло да стане и със студентска виза. Така може да постигнете две цели, хем да получите качествено образование, хем да имате възможност да търсите, а вероятно и да намерите добра работа. С уговорката, че пръв път трудно ще стане, но с течение на времето и напредъка Ви - всичко е възможно.

Микото каза...

Минус на английското образование е, че то е доста скъпо. Например, цената за едногодишно обучението програмата "Masters" във Великобритания излиза най-малко 12 хил. паунда. А в допълнение на това са и неизбежните разходи за квартира и други жизнени нужди. Затова, ако искате да се издигате в работата си, първо направете преценка на финансовото си състояние и си осигурете нужното финансиране.

radi danchec каза...

Ако Вашата местна банка е съгласна да Ви даде кредит за обучение - това би било много добре, но това е много малко вероятно, ако не сте местен жител. Така, че да се надявате да изкарвате достатъчно пари с работа, за да си плащате следването - е доста рискован вариант. Не е ясно как ще се подредят нещата и ще успеете ли да си намерите работа. По-скоро разчитайте да си намерите някаква работа, за да Ви тръгне издръжката, а след това гонете кариера - усъвършенстване в занаята, курсове и т.н.

Клима-Ген каза...

Ако не искате да се скитате по улиците на Лондон или друг голям град във Великобритания, без пукнат грош в джоба, не правете рисковани действия. Заложете на проучването, подготовката, подсигуряването и тръгвайте не от крайна нужда, а с разум и план за действие.

Панани каза...

Ако не Ви стигат парите за период на адаптация, единствения вариант, който Ви остава е да си намерите работа в Англия, като пропуснете стадия на обучение и се надявате на досегашното си образование и квалификация. Това е сложничко. Англичаните уважават образованието и то преди всичко тяхното, а Вашия опит в работа в далечна и неясна за тях страна, едва ли ще представлява за тях ценност. Все пак трябва да опитате, даже да Ви назначат на по-ниско квалифицирана позиция. С времето ще наваксате.

neno_br каза...

Би било доста полезно, ако във своето cv има редове за Ваш опит в работа за международни фирми, като някои известни имена:
- Microsoft или
- L’Oreal,
определено, ще имате полза от това.

vatev_54 каза...

Във всеки случай, ще Ви се наложи на практика да попаднете в страната физически - едва ли някой ще Ви наеме на работа в английска фирма с интервю по скайпа. При това бъдете готови да си платите пътуването от собствения джоб. Британците не са много щедри, за да поемат разноски за пътуване за събеседване, от другия край на Европа.

Популярни публикации

Абонати:

Последни публикации в Самоучител: