Translate

---------------------------------------------------------------------------------

05 август 2014

Базов минимум | dLambow

Базов минимум в английски език (Basic Minimum In English Language)

 

Какво е базов минимум по английски?

Базовият минимум в английски език (Basic Minimum In English Language) има различни измерения. Например, важно е къде Ви се налага да ползвате този базов минимум - в Лондон, в Шотландия, в Австралия, в центъра на Ню Йорк или в Харлем.

Т.е. диалектите и особеностите са многобройни, а категорията минимум става доста размита. Аз Ви препоръчвам да започнете с базовия минимум на Интернет английски.
 
Basic Minimum In English
Какво е базов минимум по английски?

 

Заучаване на базовия минимум.

При все това, базовият минимум се заучава не чрез зубрене на английски думи, а чрез постоянна работа с реален практически текст и то точно от средата на ползване, която Ви интересува. Трябва да заучите не самите думи, а тяхната обичайна употреба в изрази, изречения, диалози, статии и то в многобройни повторения.

Никакви уроци по английски. 

 Никаква проверка на знанията. Никакви контролни. Работите само с реални текстове, от практиката и тях ги разбирате все повече с напредване на подготовката Ви. Подчертавате думи на английски, пишете, превеждате от и на английски с речника, а след това и без него. Повтаряте, връщате се, пак повтаряте ... После отново и отново - с нов текст, с друг текст, с още текстове. Докато у Вас се закрепи убеждението, че може да се справяте самостоятелно.


С помощта на речник.

Ако някъде закъсате, ползвайте речник. Той винаги Ви е под ръка. Колкото повече напредвате, толкова по-малко странична помощ ще Ви трябва. Какво общо има тук оценяването? Кой има нужда да Ви оценява? Вие или веднага разбирате смисъла на текста или правите справка и ... пак го разбирате. Ако текста е много засукан, правите справка с някой по-напреднал и значението пак Ви е ясно. С времето може само да напредвате, стига да ползвате редовно базовият минимум по английски език  (Basic Minimum In English Language).... и т.н...

----------------

5 коментара:

Клинов-34 каза...

Лексикалния минимум в английски език са тези думи, без които е невъзможно да се върви напред в изучаването на езика и без които няма да сте в състояние да се оправяте в англоезична страна. Ако имате поне елементарните познания по английска граматика, тогава другото, което Ви трябва е лексикален запас от познати английски думи. Така ще сте в състояние да пътувате, почивате, и работите в чужди страни, без да се налага да изпадате под чужда зависимост.

Дани56 каза...

Ако знаете 2000 от най-често използваните думи в английски език, ще Ви бъде много по-лесно да го четете и разбирате. А от практиката ще научите, че почти всяка английска дума има по няколко значения, като точното от тях зависи от контекста, в който е употребена думата.

Тарантула-75 каза...

Да узнаете значението на една английска дума, може, като използвате английско-български речник. Но ако имате голям езиков опит, речник може и да не Ви потрябва. Добър начин да запомните значението на една дума, е като съставите различни изречения с нея, в които думата има различни значения.

Форко каза...

Да се зубрят само думи не е желателно. Нужно е да се запомня тяхното значение в различни ситуации в реалния живот. Това може да стане само чрез интензивна практика на езика - четене на текстове, преводи от и на английски, слушане и гледане на телевизии и филми. Спрете ли да го правите, с времето всичко научено се забравя. Това е положението на нещата.

Жаклин5 каза...

В английски език се срещат много и различни словосъчетания, които образуват различни значения на една и също дума. Те са важни за езика, намират широко приложение и е добре да бъдат заучавани. Може да се каже, че без усвояване употребата на такива словосъчетания, научаването на езика е невъзможно.

Популярни публикации

Абонати:

Последни публикации в Самоучител: