Translate

---------------------------------------------------------------------------------

23 юли 2014

Колко време се учи английски език? | dLambow

How long does it take to learn English? -

Колко време отнема да се научи достатъчно добре английски език?

 

Колко време може да отнеме приличното научаване на английски език? 

Това зависи от вашите предварителни знания. Ако никога не сте изучавали английски, успехът Ви ще зависи от следните фактори:

  • Количеството времето, прекарано в изучаване на езика. Колкото повече, толкова по-добре, но поне един или два часа.
  • Психологическата нагласа, с която се наемате да учите езика. Също е необходимо внимание, фокусиране, вяра в успеха до степен да се влюбите в езика.
  • Правилна и ефективна методика на обучение.
Колко време се учи английски език?
Колко време се учи английски език? (How long does it take to learn English?)

Някои хора вярват, че като назубрят повече английски думи, останалото ще дойде от само себе си. Такива хора се опитват да наизустят цял речник, съдържащ 10000 думи. Този метод е доказано неуспешен. Други смятат, че трябва да уточнят в подробности английската граматиката, като забравят че са научили майчини си език далеч преди изучаването на каквато и да е граматика. 

Това е псевдо метод и едва ли ще имате практически резултати от него.

В основата на ефективното усвояване на езика е естествения подход към неговото изучаване. Помислете за момент как сте научили родния си език - чрез постоянна практика, по метода на пробите и грешките, постоянните корекции и постепенното задълбочаване в смисъла и неговите нюанси. Разбира се, не е изключено да срещнете и фантастични твърдения, че с 20 минути на ден, без никакви усилия (като си лежите по гръб), само след 1 или 2 месеца ще знаете английски и то завинаги!



Тези твърдения изглеждат смешни и жалки. По този самоучител може да започнете обучение по английски веднага. Но за да разширите и затвърдите постигнатото, ще са Ви необходими поне 2 - 3 месеца. А за да го ползвате постоянно, ще Ви е необходима редовна практика. 

Освен това, широко известно правило е, че ако спрете да ползвате езика ежедневно, много бързо и ще го забравите. Следователно, трябва да сте наясно със себе си - за какво Ви е нужен език?

За да пишете в поредната автобиография, че имате ниво по английски или смятате ежедневно да го ползвате и сте убедени, че от това ще имате голяма, ежедневна полза. И още нещо. Не е възможно някой да Ви "налее" в главата английския език. 

Винаги, при всички случаи е необходима упорита работа и значително време. Ако нямате тази нагласа, ако Ви липсва достатъчно мотивация, по-добре не се заемайте. Така заблуждавате преди всичко себе си, а и този, от когото очаквате да Ви научи.

----------------

1 коментар:

Unknown каза...

Благодаря за съветите, относно ученето на език.Аз всеки ден уча и думи и изрази.Доставя ми удоволствие.Но не знам как да практикувам.Как?

Популярни публикации

Абонати:

Последни публикации в Самоучител: