Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език
-------

Колко време отнема да се научи достатъчно добре английски език?

 
Колко време може да отнеме приличното научаване на английски език? Това зависи от вашите предварителни знания. Ако никога не сте изучавали английски, успехът Ви ще зависи от следните фактори:
  • Количеството времето, прекарано в изучаване на езика. Колкото повече, толкова по-добре, но поне един или два часа.
  • Психологическата нагласа, с която се наемате да учите езика. Също е необходимо внимание, фокусиране, вяра в успеха до степен да се влюбите в езика.
  • Правилна и ефективна методика на обучение.

Някои хора вярват, че като назубрят повече английски думи, останалото ще дойде от само себе си. Такива хора се опитват да наизустят цял речник, съдържащ 10000 думи. Този метод е доказано неуспешен. Други смятат, че трябва да уточнят в подробности английската граматиката, като забравят че са научили майчини си език далеч преди изучаването на каквато и да е граматика. Това е псевдо метод и едва ли ще имате практически резултати от него.

В основата на ефективното усвояване на езика е естествения подход към неговото изучаване. Помислете за момент как сте научили родния си език - чрез постоянна практика, по метода на пробите и грешките, постоянните корекции и постепенното задълбочаване в смисъла и неговите нюанси. Разбира се, не е изключено да срещнете и фантастични твърдения, че с 20 минути на ден, без никакви усилия (като си лежите по гръб), само след 1 или 2 месеца ще знаете английски и то завинаги!
От опита, който имам, тези твърдения ми изглеждат смешни и жалки. По моя метод на обучение по английски ще може да ползвате още на 3 - 4 седмица и то надомно, чрез надомен Самоучител. Но за да разширите и затвърдите постигнатото, ще са Ви необходими поне 2 - 3 месеца. А за да го ползвате постоянно, ще Ви е необходима редовна практика. Освен това, широко известно правило е, че ако спрете да ползвате езика ежедневно, много бързо и ще го забравите. Следователно, трябва да сте наясно със себе си - за какво Ви е нужен език?

За да пишете в поредната автобиография, че имате ниво по английски или смятате ежедневно да го ползвате и сте убедени, че от това ще имате голяма, ежедневна полза. И още нещо. Не е възможно някой да Ви "налее" в главата английския език. Винаги, при всички случаи е необходима упорита работа и значително време. Ако нямате тази нагласа, ако Ви липсва достатъчно мотивация, по-добре не се заемайте. Така заблуждавате преди всичко себе си, а и този, от когото очаквате да Ви научи.
----
http://easyengli6.blogspot.com/p/blog-page.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: