Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език
-------

Някои добри практики за изучаване на английски език, пък и на всеки друг език:

 

Кои са добрите практики при изучаване на английски език, пък и на всеки друг език?

Най-добрият вариант е индивидуалното обучение по английски. Когато понапреднете е добре да установите контакти с англоезични хора. Най-напред с такива, за които английския не е майчин език, а по-късно и с англичани. Успоредно с това започнете да четете англоезични сайтове, за да почувствате реалния, говоримия английски.

Слушане на англоезични предавания.

Следващият етап е да започнете да слушате радио, да гледате телевизия и филми на английски език Във всички случаи не си губете времето с разни обучаващи програми, които нямат нищо общо с реалността. Необходима Ви е само начална подготовка, за която е предостатъчен един самоучител като този.Но речник ще Ви е необходим задължително, около 25000 думи. Даже е добре да си го подготвите за работа, като залепите отметки с буквите от азбуката, така че веднага да намирате съответната буква.

Постоянна работа с англоезични материали.

Продължавайте да търсите всякаква интересуваща Ви информация преди всичко на английски език и се старайте да я ползвате, без да си помагате с източници на родния Ви език. Т.е. поставяйте се в безизходна ситуация, все едно че сте в чужда страна и щете - нещете, трябва да се оправяте само на английски. Кореспонденцията с различни хора също е отлично средство, най-вече за практикуване на езика. Затова колкото повече (контакти и кореспонденция) толкова по-добре за Вашите езикови умения.
-----
http://easyengli6.blogspot.com/p/blog-page.html

1 коментар:

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: