Translate

---------------------------------------------------------------------------------

27 юли 2014

Добри начини за учене на език: | dLambow

Някои добри практики за изучаване на английски език (Good practices for learning English)

 

Кои са добрите практики при изучаване на английски език, пък и на всеки друг език? 

Най-добрият вариант е индивидуалното обучение по английски. Когато понапреднете е добре да установите контакти с англоезични хора. 

Най-напред с такива, за които английския не е майчин език, а по-късно и с англичани. Успоредно с това започнете да четете англоезични сайтове, за да почувствате реалния, говоримия английски.

Good practices for learning English
Кои са добрите практики при изучаване на английски език?


Слушане на англоезични предавания.

Следващият етап е да започнете да слушате радио, да гледате телевизия и филми на английски език Във всички случаи не си губете времето с разни обучаващи програми, които нямат нищо общо с реалността. Необходима Ви е само начална подготовка, за която е предостатъчен един самоучител като този.

Но речник ще Ви е необходим задължително, около 25000 думи. Даже е добре да си го подготвите за работа, като залепите отметки с буквите от азбуката, така че веднага да намирате съответната буква.


Постоянна работа с англоезични материали.

Продължавайте да търсите всякаква интересуваща Ви информация преди всичко на английски език и се старайте да я ползвате, без да си помагате с източници на родния Ви език. Т.е. поставяйте се в безизходна ситуация, все едно че сте в чужда страна и щете - нещете, трябва да се оправяте само на английски. 

Кореспонденцията с различни хора също е отлично средство, най-вече за практикуване на езика. Затова колкото повече (контакти и кореспонденция) толкова по-добре за Вашите езикови умения.

----------------

1 коментар:

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Популярни публикации

Абонати: