Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език
-------

Съвети по изучаване на английски език.

 
Изучаването на английски език зависи най-вече от усилията на самия обучаващ се. В тази връзка е необходима известна систематичност:

1. Определете си цели и задачи.

Определете за какво точно Ви трябва английски език
  • - да постигнете някакво ниво
  • - да участвате в събеседване
  • - да издържите международен изпит.
След това разбийте тази цел на подцели - по-достижими и най-важното - измерими. Бъдете съвсем конкретни. Накрая си поставете реалистични срокове за постигане на всяка една подцел.

2. Определете си ежедневно време.

Времето за занимания с английски език - уплътнявайте го максимално съобразно предначертания план. Помислете, колко време може да отделяте през деня, според другите си ангажименти. Какво е необходимо да направите и промените в ежедневната си организация?

Определете си минимално време за занятията, например 1 час. Добре е да си определите идно и също време от деня. Така се създава определен ритъм на занятията. Не пропускайте занимания, защото след това ще трябва да започвате отначало. Ако Ви се стори, че нещата не вървят добре, това означава, че трябва да увеличите времето.

3. Начини и средства за обучение по английски.

Ако участвате в езиков курс, постарайте се да бъдете по активни в него, за да се възползвате в максимална степен от времето и опита на преподавателя. Опитайте се да „забравите“ родния си език и във времето за английски говорете и мислете само на английски.

Даже е добре да пренесете същата атмосфера на езика и в къщи, извън отредените часове - слушайте радио и гледайте телевизия на английски език. Посещавайте английски сайтове в Интернет. Непременно изпълнявайте домашната си работа по езика. Даже може да си направите дневен план за занимания и да ги отмятате след тяхното изпълнение.

4. Водете си дневник.

Воденето на дневник за ежедневните занимания и постиженията Ви по английски език.
Това е незаменим и много мощен психологически инструмент за отбелязване на напредъка Ви. Определете си награди за определени постижения - изпълнени упражнения, преведен текст, научени думи. По всякакъв начин измервайте постиженията си по английски език и ги записвайте.

5. Не се ограничавайте само с един източник или учебник по английски език.

Търсете и други източници за подобряване знанията и практиката си по английски, освен основния курс, с който се ангажирате. Търсете интересни сайтове, игри, упражнения, тестове и други учебни материали. Може да добавяте интересни линкове в коментарите под тази тема.

6. Допълнителни възможности по английски език.

Интересни допълнителни възможности в помощ на основните Ви занимания по английски може да намерите и на следните сайтове:
  • englishcaster.com
  • englishclub.com
  • free-english.com
  • languages-study.com
  • miettecast.com
  • thewclc.ca/edge
  • todayspodcast.co
Ако тези не Ви стигат, със сигурност ще намерите и още. Главното е да се потопите в езиковата среда и тогава резултатите няма да закъснеят.
-----
http://easyengli6.blogspot.com/p/blog-page.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: