Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

05 март 2024

Търговия черна кутия | dLambow

Търговия "черна кутия" (Black Box Trading)

Търговия "черна кутия" (Black Box Trading) на форекс пазара


Какво е търговия "черна кутия"?

Търговия "черна кутия" (Black Box Trading - [ blæk bɒks ˈtreɪdɪŋ ]), наричана още автоматизирана търговия, тя се отнася до използването на компютъризирани системи, които имат инструкции за покупка и продажба, генерирани от собствена софтуерна програма, при която търговската стратегия е неизвестна за трейдъра.

Търговия "черна кутия"
Търговия "черна кутия" (Black Box Trading)

Неизвестност

Това означава, че трейдърът не знае какви входни данни се използват от EA, за да взема решения за търговия. ърговците, които използват търговия "черна кутия", твърдят, че техните стратегии са много ефективни и печеливши, но те не искат да споделят информацията за тях, за да не могат да бъдат копирани от други трейдъри.

Привлекателност

Търговията "черна кутия" може да бъде привлекателна за трейдъри, които искат да постигнат добри резултати, без да се налага да се занимават с технически анализ или фундаментален анализ. Търговците, които използват търговия "черна кутия", твърдят, че техните стратегии са в състояние да печелят пари дори при неблагоприятни пазарни условия.

Предимства

Търговията "черна кутия" може да бъде привлекателна за трейдъри, които искат да се възползват от предимствата на автоматизираната търговия, но не искат да се занимават с разработването или тестването на търговска стратегия.

Рискове

Има обаче и някои рискове, свързани с търговията "черна кутия". Един от рисковете е, че EA може да е неефективен или дори да бъде измамен. Друг риск е, че трейдърът може да не е в състояние да разбере защо EA прави определени решения, което може да затрудни управлението на риска. Ето някои от рисковете, свързани с търговията "черна кутия":

- Недостатъчна прозрачност

Търговците, които използват търговия "черна кутия", не могат да разберат как работи стратегията и не могат да я адаптират към променящите се пазарни условия.

- Грешни резултати

Търговците, които използват търговия "черна кутия", могат да бъдат подведени от фалшиви резултати, които са представени от разработчиците на стратегиите.

- Нелоялна конкуренция

Търговците, които използват търговия "черна кутия", могат да бъдат конкурентно изравнени от други трейдъри, които използват същите стратегии.


Проучване

Ако обмисляте да използвате търговия "черна кутия", важно е да направите проучване и да изберете EA от реномиран разработчик. Също така е важно да тествате EA на демо сметка, преди да започнете да използвате реални пари. Ето някои съвети за използване на търговията "черна кутия":

- Направете проучване

Преди да използвате търговия "черна кутия", отделете време, за да направите проучване и да изберете EA от реномиран разработчик.

- Използвайте демо сметка

Преди да започнете да използвате търговия "черна кутия" с реални пари, използвайте демо сметка, за да тествате EA и да видите как работи.

- Бъдете внимателни

Търговията "черна кутия" може да бъде рискова. Винаги използвайте стоп-лос, за да ограничите загубите си.

- Бъдете реалистични

Не очаквайте, че търговията "черна кутия" ще ви направи богати за една нощ. Търговията "черна кутия" може да бъде печеливша, но също така носи рискове.

Ето някои предимства и недостатъци на търговията "черна кутия":


Предимства:

  • - Лесна за използване
  • - Може да помогне за автоматизиране на търговията
  • - Може да освободи време за други задачи
  • - Не изисква от трейдъра да разбира търговската стратегия
  • - Може да бъде по-ефективна от ръчната търговия
  • - Може да освободи време за трейдъра


Недостатъци:

  • - Логиката на софтуера не е известна
  • - Софтуерът може да генерира лоши търговски сигнали
  • - Софтуерът може да бъде манипулиран
  • - Може да бъде неефективна или дори да бъде измамен
  • - Трейдърът може да не е в състояние да разбере защо EA прави определени решения
  • - Може да бъде по-рискована от ръчната търговия


Заключение

Търговията "черна кутия" (Black Box Trading) е вид автоматизирана търговия, при която търговските стратегии и алгоритми не се разкриват на обществеността. Ако обмисляте да използвате търговия "черна кутия", важно е да направите проучване и да оцените рисковете, свързани с този вид търговия. Трябва също така да бъдете внимателни с търговците, които предлагат търговия "черна кутия", и да се уверите, че те са надеждни.

-------
Вместо да проклинаш мрака, запали свещ!
Ако темата ви харесва, споделете я с приятели. Ако са възникнали въпроси, задайте ги в коментарите по-долу. След седмица проверете за отговор.
----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: