Translate

---------------------------------------------------------------------------------

25 май 2022

Томас Едисон | dLambow

 

Томас Едисон - Из "Историята на една невероятна майка"


"Един ден малкият Томас Едисон се прибрал от училище и подал на майка си едно малко листче, на което било написано нещо. Той й казал: "Моят учител ме помоли да ти предам това, мамо."
.
Очите на майка му се насълзили, докато четяла на глас написаното: Синът Ви е гений. Това училище е твърде малко и не разполагаме с достатъчно добри учители за неговото обучение. Моля Ви да го обучавате вкъщи.

Томас Едисон
Томас Едисон (Thomas Edison)

След много, много години, след като майката на Едисон починала, а той вече бил един от най-великите изобретатели на века, Томас Едисон разглеждал старите семейни вещи. Изведнъж той зърнал сгъната хартия в ъгъла на едно от чекмеджетата на бюрото. Взел листчето и го разгънал.

На хартията пишело: Синът Ви има умствени проблеми. Не разрешаваме да идва повече на училище.



Едисон плакал в продължение на часове, а след това написал в дневника си: "Томас Алва Едисон беше бавноразвиващо се дете, което благодарение на майка героиня се превърна в гения на века."
.
Никога не се отказвай! Бъди уверен! Не забравяй - било то в спорта, кариерата или друга надпревара и в живота изобщо - всяка битка се печели два пъти: пърия път във ВАШЕТО СОБСТВЕНО СЪЗНАНИЕ..."
.
Из "Историята на една невероятна майка"

----------------


Няма коментари:

Популярни публикации

Абонати:

Последни публикации в Самоучител: