Translate

---------------------------------------------------------------------------------

20 ноември 2024

Сладко от горски ягоди | dLambow

(Wild strawberry jam) -

Рецепта за сладко от горски ягоди – лятото в буркан!


Какво е сладкото от горски ягоди?

Сладкото от горски ягоди е не само вкусен десерт, но и източник на ценни витамини и минерали. Ароматът му ни пренася в слънчеви дни, прекарани в гората. Ето една лесна рецепта и няколко причини да си направите сами това домашно лакомство:

Сладко от горски ягоди
Сладко от горски ягоди (Wild strawberry jam)

Необходими продукти:

  • - 1 кг горски ягоди
  • - 800 г захар
  • - 1/2 ч.л. лимонов сок
  • - 1 ч.л. масло


Приготвяне:

  • - Подготовка на ягодите: Измийте ягодите внимателно, като махнете дръжките.
  • - Сваряване: Сложете ягодите в тенджера, добавете захарта и лимоновия сок. Оставете да престоят около час, за да пуснат сок. Сварете на умерен огън, като отстранявате пяната.
  • - Сгъстяване: Варете, докато сладкото се сгъсти и достигне желаната консистенция. Добавете маслото към края на варенето, за да предотвратите образуването на пяна.
  • - Съхраняване в буркани: Напълнете стерилизирани буркани с горещото сладко и затворете плътно капачките. Обърнете бурканите с капачката надолу и ги оставете да изстинат.


Защо да си направим сладко от горски ягоди?

  • - Вкус: Ненадминаем аромат и вкус на лято.
  • - Витамини и минерали: Горските ягоди са богати на витамин C, който укрепва имунната система, както и на други антиоксиданти.
  • - Консервиране: По този начин можете да се наслаждавате на вкуса на ягодите през цялата година.
  • - Домашно приготвено: Без изкуствени добавки и консерванти.


Съвети:

  • - Захар: Количеството на захарта може да се регулира според вашия вкус.
  • - Сортове ягоди: Можете да използвате и други сортове ягоди, като градинските видове.
  • - Консистенция: Ако предпочитате по-гъсто сладко, варете го по-дълго време.


Допълнителни идеи:

  • - Комбиниране: Добавете към сладкото и други плодове като малини или къпини.
  • - Подправки: За по-различен вкус, може да добавите канела, ванилия или кардамон.
  • - Използване: Сладкото от горски ягоди е идеално за палачинки, вафли, кисело мляко или просто намазано върху препечен хляб.


Приятно приготвяне и още по-приятно консумиране!
---
dLambow - "samou4itel1" ...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.



Последни публикации в Самоучител:

Още позитивни, полезни и съдържателни публикации търсете в менюто, по-горе и се абонирате като "последователи" по-долу с бутона "следване".

Абонати: