Translate

---------------------------------------------------------------------------------

28 ноември 2024

Печена питка на жар | dLambow

(Bake Bread)

Имало едно време .... печена питка на жар - вкусни работи


Ето една рецепта за вкусна печена питка на жар в каменна пещ:


Съставки:

  • - 500 г брашно
  • - 10 г сол
  • - 25 г прясна мая (или 7 г суха мая)
  • - 300 мл вода (хладка)
  • - 1 супена лъжица зехтин
Печена питка на жар
Печена питка на жар (Bake Bread)

Приготовление:

  • - Активирайте маята: В малка купа смесете маята с малко хладка вода и оставете да се активира за около 10 минути.
  • - Смесете съставките: В голяма купа смесете брашното и солта. Направете кладенче в средата и добавете активираната мая и зехтина. Постепенно добавяйте останалата вода, като разбърквате, докато се получи меко тесто.
  • - Месете тестото: Прехвърлете тестото на леко набрашнена повърхност и месете за около 10 минути, докато стане гладко и еластично.
  • - Оставете тестото да втаса: Върнете тестото в купата, покрийте с влажна кърпа и оставете да втаса на топло място за около 1-1.5 часа или докато удвои обема си.
  • - Оформете питките: Разделете втасалото тесто на няколко равни части и оформете от тях питки.
  • - Загрейте каменната пещ: Загрейте пещта до висока температура (около 250°C) и оставете жарта да се разпредели равномерно.
  • - Изпечете питките: Поставете питките върху камъка в пещта и печете за около 10-15 минути или докато станат златисти и хрупкави.
  • - Охладете и сервирайте: Извадете изпечените питки от пещта и оставете да се охладят леко преди да сервирате.


Надявам се, че тази рецепта ще ви хареса!
---
dLambow - "samou4itel1" ... - Последвайте ни за още позитивни, полезни и съдържателни публикации всеки ден.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.



Последни публикации в Самоучител:

Още позитивни, полезни и съдържателни публикации търсете в менюто, по-горе и се абонирате като "последователи" по-долу с бутона "следване".

Абонати: