Translate

---------------------------------------------------------------------------------

23 юли 2024

Добротата на Суприя от Индия | dLambow

(The kindness of Supriya from India) -

Суприя от Керала, Индия се прочу с добритата си към стар сляп мъж и бе възнаградена...


Как индийка получи апартамент за своята доброта?

Жителка на Индия помогна на сляп старец да се качи в автобус и постъпката й се появи на видео из социалните мрежи, превръщайки я в интернет звезда, което й донесло и неочаквано богатство, съобщават най-известните медии в Индия.

Добротата на Суприя от Индия
Добротата на Суприя от Индия (The kindness of Supriya from India)

Жена от индийския щат Керала, чието име е Суприя, видяла сляп старец да се опитва безуспешно да хване автобус. Тя веднага се притекла на помощ, настигнала автобуса и помолила шофьора да спре. След това тя се връща при слабия мъж и лично го завежда до вратата и го настанява да седне. При това, Суприя дори не знаела, че нейният акт на доброта е заснет от камерите на очевидци и под формата на видео е разпространен из мрежата.

Когато видео за доброто дело на Суприя било публикувано от потребител с прякор IPS Vijayakumar в Twitter, то се разпространило мълниеносно и получило над два милиона гледания, а жената получила многобройни „аплодисменти“ и похвали за добротата и щедростта си от цялата страна. Хората онлайн казват, че нейните действия са направили света по-добро място.

Суприя работи като продавачка в групата Alukkas и председателят на компанията Джой Алукас (Joy Alukkas), бижутериен магнат от Индия, я посетил в къщата, където тя живеела под наем с две деца и съпруга си, за да я поздрави, след като тя става обект на толкова разговори и похвали в социалните медии. На тръгване, той я помолил да посети главния офис на фирмата в Трисур за изненада.

Изненадата била подарък на неин собствен дом и тя била трогната до сълзи, докато стотици работници и колеги я аплодирали. „Това беше спонтанен акт и никога не съм мислила, че то ще ми донесе толкова много похвала и любов“, казва тя. Суприя работи в компанията от три години и живеела в къща под наем с децата и съпруга си.

Този случай е прекрасен пример за хуманност и солидарност, който ни напомня за важността на добрите дела и грижата за другите.

-------
Вместо да проклинаш мрака, запали свещ!
Ако темата ви харесва, споделете я с приятели. Ако са възникнали въпроси, задайте ги в коментарите по-долу. След седмица проверете за отговор.
----------------

Няма коментари:

Абонати:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: