Translate

---------------------------------------------------------------------------------

18 юли 2024

Джо Байдън | dLambow

(Joe Biden) -

Излиза ли Байдън от президентската надпревара?

На Байдън не му остава много време: Очакват се сензации в президентската надпревара в САЩ

При закрити врата се говори...

Вероятно президентът на САЩ Джо Байдън ще оттегли кандидатурата си от предизборната надпревара този уикенд. Това съобщава порталът Axios с позоваване на няколко високопоставени представители на Демократическата партия на САЩ.

Джо Байдън
Джо Байдън (Joe Biden)

Отбелязва се, че при закрити врати, лидери на Демократическата партия и ключови донори настояват за оттеглянето на Байдън от предизборната надпревара, тъй като смятат, че вече не е възможно да се промени общественото мнение относно напредналата възраст и умствените способности на Байдън.

Съкрушителна загуба ...

Ако той не се оттегли, бившият президент Тръмп може да спечели съкрушително и да унищожи наследството на Байдън и надеждите на демократите. Неговият избор е да бъде един от героите на историята (със свършеното до момента) или да бъде сигурен, че никога няма да има (както се казва) президентска библиотека на Байдън.

Катастрофален дебат ...

Да припомним, че след катастрофалния дебат с Доналд Тръмп, който показа, че Байдън без телесуфльор не може да свърже повече от две изречения, започнаха да се чуват първите призиви президентът на САЩ да се оттегли от надпреварата. Байдън обаче каза, че няма да ходи никъде и че възнамерява да победи Тръмп.

Гаф, след гаф ...

Въпреки това, след срещата на върха на НАТО, където президентът на САЩ каза, че е „спал със съпругата на генералния секретар на НАТО“, нарече Доналд Тръмп вицепрезидент на Съединените щати, а също така покани „храбрия президент на Украйна Владимир Путин“ на сцената, дори най-преданите поддръжници се отвърнаха от Джо Байдън.

Излизам, ако се разболея ...

Онзи ден президентът на САЩ каза, че може да се оттегли от изборната надпревара, ако се разболее (Biden says he might quit presidential race if ‘medical condition’ emerged). И ... почти веднага след това Джо Байдън внезапно даде положителен тест за COVID-19. Така че е повече от вероятно да се случи нова сензация в президентската надпревара в САЩ. Очаквайте ...

-------
Вместо да проклинаш мрака, запали свещ!
Ако темата ви харесва, споделете я с приятели. Ако са възникнали въпроси, задайте ги в коментарите по-долу. След седмица проверете за отговор.
----------------

2 коментара:

dLambow каза...

Байдън излиза от президентската надпревара
Президентът Джо Байдън, който се очаква да се оттегли от изборите, няма да подкрепи кандидатурата на вицепрезиденткта Камала Харис, казва Марк Халперин, колумнист на консервативния телевизионен канал Newsmax, позовавайки се на източници от Демократическата партия. Той казва, че Байдън планира да оттегли кандидатурата си през идния уикенд, най-вероятно в неделя.

„Вече има подготвена реч за него. Той ще продължи да служи като президент. Разбирам, че той също няма да номинира вицепрезидентката Камала Харис за свой наследник. Те се надяват, че той ще подкрепи открит процес, в който конгресът ще бъде отворен, както за Харис, така и за други претенденти“, казва колумнистът. Националният конгрес на Демократическата партия ще се проведе в Чикаго от 19 до 22 август.

След провала на Байдън в дебата с Доналд Тръмп зачестяват призивите сред демократите да номинират друг кандидат. Харис се счита за най-вероятния претендент. Самият настоящ президент възнамеряваше да стигне докрай, тъй като нямало по-добри кандидати от него. В същото време той твърди, че Харис е абсолютно готова да заеме поста държавен глава, ако той не успее да изкара напълно втория си мандат.

Ако Байдън се оттегли от надпреварата, преди кандидатурата му да бъде официално одобрена, процедурата за избор на нов кандидат ще бъде практически произволна - просто няма механизъм за назначаване на наследник на кандидат, който все още не е одобрен. В този случай на конгреса на демократите в Чикаго този, който получи мнозинство от близо четирите хиляди гласа на делегатите, ще получи номинацията. Ако на първия тур няма победител, в гласуването ще се включат 700 суперделегати - това са най-уважаваните и известни демократи, бивши президенти и конгресмени. Техните гласове ще бъдат решаващи.

dLambow каза...

Както съобщихме още на 18 юли, Джо Байдън сам напуска президентската надпревара
.
Президентът на САЩ Джо Байдън, който беше номиниран за кандидат на демократите за поста държавен глава на предстоящите избори тази есен, току-що официално обяви, че оттегля кандидатурата си. Той добави, че въпреки напускането на изборите, той ще остане президент до края на мандата си.

„Беше най-голямата чест в живота ми да служа като ваш президент. Въпреки че възнамерявах да се кандидатирам за преизбиране, вярвам, че е в най-добрия интерес на моята партия и страна да се оттегля и да се съсредоточа единствено върху изпълнението на остатъка от мандата си като президент“, каза Байдън в изявление, публикувано в профила му в социалните мрежи. „Ще споделя решението си с нацията по-подробно по-късно тази седмица“, каза той.

Абонати:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: