Translate

---------------------------------------------------------------------------------

18 ноември 2021

Как да науча английски? | dLambow

 (How to learn English) -

Как да науча английски безплатно?


Как да науча английски език?
1слушайте английска реч
2гледайте английски филми
3играйте игри на английски
4мислете на английски
5четете английски новини
6слушайте английски телевизии
7говорете английски на глас
8пишете на английски
9участвайте в английски форуми и групи
10четете английски книги

 

Вероятно се интересувате как да научите английски език от дома си и то - безплатно?

Затова решихме да съставим едно практическо ръководство за безплатно самообучение от ресурсите на този сайт. Но дали е възможно да научите английски без чужда помощ? Какви материали трябва да използвате за самостоятелно обучение и към какви ресурси да се обърнете, за да не ви е скучно да изучавате английски език у дома?

Как да науча английски?
Как да науча английски? (How do I learn English?)

Възможно ли е да науча английски самостоятелно?

Нека първо разберем дали е реалистично да научите английски самостоятелно или не си струва да отделяте време и енергия за този урок. Да кажем веднага, че е напълно възможно да научите английски безплатно, защото на този сайт има много теми, които ще ви помогнат.

Защо не всеки успява да овладее езика на желаното ниво?

Има пет фактора, които определят дали можете да научите английски самостоятелно:

  •     Вашето желание да научите език
  •     Вашето желание за усилена работа
  •     Добра организация на учебния процес
  •     Способност за самостоятелна работа
  •     Ефективен начин за изучаване на език


Изучаващите език от нулата трябва да започнат с английската азбука, правилното произнасяне на буквите и английските фонетични знаци (английската фонетична азбука) за правилно произношение на думите. Знаейки това, ще може да извървите този път без чужда помощ и безплатно да се научите?

Преди да започнете, вижте темата "Как да научим английски сами?", която е насочена специално към начинаещите. В същата статия ще споделим ресурси за всички изучаващи английски език, така че начинаещите трябва да започнат с изучаването на тази тема и след това да се върнат към този материал.

Как да науча английски правилно?

Събрахме основните насоки за това как най-добре да научите английски от къщи, без да се налага да плащате за допълнително обучение. За да направите самообучението ефективно, следвайте препоръките по-долу и тогава положителните резултати няма да закъснеят.

1. Поставете си конкретна цел

От вашата учебна цел зависят всички по-нататъшни действия за безплатно изучаване на английски език. Помислете дали искате да овладеете разговорен или бизнес английски, да се подготвите за интервю, да пътувате на екскурзии или да гледате оригинални филми. Правилната цел е да достигнете едно средно ниво, в който случай ще изградите добра база от знания в желаната от вас област.

2. Съставете си график на заниманията

Изглежда, че цялото очарование на самообучението се крие именно във факта, че вашите уроци по английски не са обвързани с конкретен момент: учите езика, когато ви е удобно. Но в това е и голямото предизвикателство - ако нямате нужната самодисциплина, много е вероятно да не изпълнявате графика и накрая да се откажете. Това би означавало, че мотивацията ви е слаба, а усилията ви са неорганизирани.

Невъзможно е да научите английски с този подход. Ето защо, вземете се стегнато и направете график на часовете, например, учете един час всеки ден или 3-4 пъти седмично по 1,5 часа. Разбира се, наличието на график няма да ви предпази от отлагане, но вече ще знаете, че не просто сте отложили урока, а направо сте го пропуснали. Така съвестта ще влезе в ролята си и може да се превърне в добър мотиватор да продължите по правилния път.

3. Подберете нужните ви учебни ресурси

Изобилието от полезни ресурси на този сайт не винаги има положителен ефект върху ученето. Много хора решават да научат английски и за един ден и се втурват да отбелязват теми, уроци и упражнения. Усърдието е похвално, но от друга страна, имайте свои собствени принципи за подбор и създайте ред в хаоса. По-долу е даден списък с добри, изпитани във времето ресурси за изучаване на английски език. Отделете нужното време за да ги прегледате и подредите в удобен за вас ред, според конкретните ви нужди за учене.

4. Не правете дълги паузи в обучението си.

Всеки има дни, когато изглежда, че изобщо няма време да научи английски. Ако е така, създайте си организация за многократно учене на ден, но за кратки периоди от време - по 10 - 15 минути. Подредете кратките уроци за кратко учене в рабоните дни, а по-дългите уроци оставете за почивни или празнични дни, когато ще може да им отделите повече време. Ако все пак се налага да си вземете почивка в обучението, опитайте се да не го проточвате. В противен случай натрупаните знания ще започнат да се забравят и напълно ще изоставите обучението си.

5. Проследявайте напредъка си

Това е важен момент за тези, които решат да научат английски от къщи. Не забравяйте да проследявате напредъка си. Можете да импровизирате с различни текстове - правете самостоятелни преводи от и на английски. Проверявайте и поправяйте грешките си, така че с времето те да намаляват. Доста е трудно самостоятелното учене, затова е нужно да имате самоконтрол и да следвате първоналния си график.



А сега ето основните теми, с които да научите английски безплатно:


1. Започнете с Фонетика -
Тя ще ви помогне да преодолеете проблема "Едно се пише, друго се чете."

2. Обърнете внимание на правилата за четене -
С тяхна помощ ще вникнете по-дълбоко в английското произношение.

3. Поработете по съставянето на английското изречение -
Това ще ви помогне да се изразявате правилно на английски език.

4. Обърнете внимание на английските глаголни времена -
Обобщената таблица ще ви ориентира за Линията на времето.

5. Поработете малко със спрежението на английските глаголи -
Разберете принципите на тяхното използване.

6. Ориентирайте в английските части на речта -

7. Ориентирайте се в английските части на изречението -
Последните две теми ще ви дадат дълбочина в разбирането на английската реч.

8. Ако срещнете проблеми с ученето, запознайте се с цяла поредица от препоръки за правилно учене -

9. И всичко останало на сайта е на ваше разположение, ако решите да продължите с учене или изясняване на вякакви въпроси в мисията да научите английски език безплатно и в удобно за вас време - от къщи. Успех!

----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Абонати:

Последни публикации в Самоучител: