Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

30 януари 2023

Майски бръмбар | dLambow

 

Майският бръмбар лети против законите на аеродинамиката

Майският бръмбар (Melolontha) нарушава всички закони на аеродинамиката, но той не знае това и лети. Науката все още не знае защо този бръмбар лети. Според мнението на самолетостроителите, на бръмбара всичко му е „изчислено“ неправилно: тегло, крила, „мощност на двигателя“... Според хората, за да лети бръмбара, той трябва да бъде или три пъти по-лек, или три пъти по-силен.

Майски бръмбар

Според общото мнение на инженерите, майският бръмбар е напълно некомпетентен пилот, абсолютно не е създаден, за да лети. Той е прекалено дебел, крилата му са малки, а мускулите му не са впечатляващи.



Независимо от това майският бръмбар лети и лети доста бързо - със скорост до 3 метра в секунда. Той е обект на внимателно проучване, излагат се различни хипотези, но те всеки път се оказват погрешни.

Установено е, че преди полет бръмбарът надува корема си и се превръща в кръстоска между хеликоптер и дирижабъл.  Но това също не обяснява тайната му.  Много специалисти се борят с мистерията на майския бръмбар.  

В края на краищата, благодарение на него, хората ще могат да създадат нов самолет - маневрен и много икономичен. И още нещо любопитно - снимки на майски бръмбари са поставени в аерокосмическите проектантски бюра, за да вдъхновяват инженерите и конструкторите на ракети.

----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: