Translate

---------------------------------------------------------------------------------

31 май 2018

Кои са най-добрите американски работодатели | dLambow

Най-добрите американски работодатели според LinkedIn

 

Социална мрежа LinkedIn

Социалната мрежа LinkedIn пусна нов годишен рейтинг на най-добрите работодатели в САЩ. Данните, събрани от 546 милиона потребители на професионалните услуги (в САЩ има 146 милиона) бяха групирани в три основни категории: брой подадени заявления, участие и запазване на таланти. 

Кои са най-добрите американски работодатели
Социална мрежа LinkedIn

 

Самата компания LinkedIn и нейното дружество майка, Microsoft, са изключени от списъка. Минималният "праг на влизане" за американски работодатели е присъствието на поне 500 служители в държавата.


Първото място през тази година печели Amazon. Компанията, която има повече от 550 000 служители (втори частен работодател в САЩ), изхвърли от лидерите "Alphabet", с компания-майка Google. 

Въпреки активната експанзия в нови бизнес зони и повишената капитализация, LinkedIn отбеляза аскетизма на корпорацията на Джеф Безос. За разлика от други технологични гиганти, като същата Google, в офисите на Amazon, всичко е много скромно и служителите нямат много безплатни бонуси.

Годишен рейтинг на най-добрите работодатели в САЩ

Позиция Название на компанията
1 Amazon
2 Alphabet
3 Facebook
4 Salesforce
5 Tesla
6 Apple
7 Comcast NBCUniversal
8 The Walt Disney Company
9 Oracle
10 Netflix
11 Spotify
12 Uber
13 McKinsey&Company
14 Adobe
15 Airbnb


Сред предимствата на работата в Tesla назовават бързината на вземане на решения - инженерите могат да използват код без "осем нива на одобрение". Освен това, всички служители на автомобилната компания имат дял от акциите на своята компания. Apple предоставя 25% отстъпка за своите устройства. 

Също така съставителите на рейтинга отбелязват платени отпуски (18 седмици за майки, 6 седмици за бащи) и заплащане за замразяване на яйцеклетки за сметка на компанията.

Spotify също има лоялна политика по отношение на майчинството - 6 месечна платена отпуска, гъвкав график за връщане. Adobe постигна успех в разделението на заплатите по полов признак: компанията съобщава за премахване на разликата в заплатите между мъжете и жените.

----------------

1 коментар:

Novini1Online: каза...

Доналд Тръмп, в интервю за Fox News, посветено на резултатите от данъчната реформа, приета преди шест месеца, обяви желанието си да намали данъците за бизнеса до 20% от сегашните 21%. Това може да се осъществи по време на втората фаза на реформата през есента. "Ще преминем към втората фаза, вероятно през октомври, може би още по-рано. Един от въпросите, които обмисляме, е намаляването на данъка от 21% на 20%".

Популярни публикации

Абонати:

Последни публикации в Самоучител: