Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

10 юни 2011

Работа за студенти има по света | dLambow

Къде и каква работа за студенти има по света?

 

Условия за работа на студенти

 В различните страни по света са създадени различни условия за работа на студенти, така че в максимална степен тя да се съчетава с провеждането на учебния процес.


Къде има работа за студенти по света?
словия за работа на студенти

В Япония почти всички студенти работят, 

даже по време на обучението, но не повече от четири часа на ден. А пълни осем часа може да се заработват само по време на ваканции. Най-честите местоработи са кафенета, барове и други развлекателни заведения. От съображения да не се създава излишна конкуренция обаче, на такива работни места не се наемат чуждестранни студенти.

В страни като Англия и САЩ

през учебната година се наемат на работа около половината студенти, като често им се предлага заетост в университетските лаборатории, а също и като обслужващ персонал в учебните заведения и общежитията. Иначе, извън това, в големите градове други популярни местоработи са барове, хотели е супермаркети.

В Австралия и Нова Зеландия 

най-популярни места за работа на студенти са плажовете, но но по време на летните ваканции.  

 

В Южна Корея 

само 1/3 от учащите се заработват самостоятелно за джобни пари, като традиционно това е репетиторството - подпомагане занятията на старшите ученици по време на подготовката им за постъпване в университетите. Други варианти пред тях са заниманията с дребна търговия, кафенетата, спасители на плажа, инструктори по сърфинг и плуване.

Докато в Германия 

студентите основно се трудоустрояват в супермаркети.  

Във Франция 

може добре да се заработи от разхождане на кучета, а във Финландия са общи работници по строежите или събират горски плодове или други дарове от природата.

Израелските студенти се наемат на работа 

като пикола, миячи на посуда в заведенията или охранители, тъй като при тях военната служба е задължителна за всички младежи и девойки, без изключение.

В България

Ако прегледате отново различните опции за работа на студенти, изброени по-горе, със сигурност ще намерите идеи за такава и в България, особено ако към всичко останало добавите и малко предприемчивост и характер.

----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: