Translate

---------------------------------------------------------------------------------

12 юли 2024

Прераждането на близначките Полок | dLambow

(The reincarnation of the Pollock twins) -

Случаят с прераждането близначките Полок от Хексъм, Англия

Близначките Полок са две английски момичета, които често се споменават като доказателство за прераждане.

Кои са близначките Полок?

Историята на близначките Полок е завладяващ и оспорван разказ за прераждане, който се развива в Англия през 50-те години на миналия век. Техните сестри Джоана и Жаклин Полок (Joanna and Jacqueline Pollock), родени съответно през 1946 г. и 1951 г., трагично загиват в автомобилна катастрофа на 5 май 1957 г., когато са на 11 и 6 години.

Прераждането на близначките Полок
Прераждането на близначките Полок
(The reincarnation of the Pollock twins)

Раждането на близначки - Джилиан и Дженифър

Година след трагедията, на 4 октомври 1958 г., родителите им Джон и Флорънс Полок (John and Florence Pollock) са изненадани от раждането на еднояйчните близначки - Джилиан и Дженифър (Jillian and Jennifer). Те имат различни белези по рождение. Дженифър имала белег по рождение на кръста си, който съвпадал с този на Жаклин. Тя също имала белег на челото си, който приличал на белега, който имала Жаклин.

Още от ранна възраст момичетата проявяват странно поведение и имат спомени, които поразително съвпадат с характеристиките и спомените на починалите им сестри, което шокират родителите им. Джилиан и Дженифър споделят детайлни спомени от живота на загиналите си сестри Джоана и Жаклин, включително лични вещи, събития и места, които никога не са могли да знаят.

Те изпитват силна емоционална връзка с бившия дом на починалите си сестри, въпреки че никога не са били там, посочват забележителности, които по-големите им сестри познавали. Те също започват да се паникьосват, когато виждат движещи се коли, крещейки: „Колата идва да ни вземе!“ След като навършват пет годинки, спомените им за предишния им живот избледняват и те продължават да водят нормален живот.

Изследванията на д-р Иън Стивънсън върху близнаците Полок показват интересни аспекти на прераждането. Много хора, като Джон Полок, вярват в прераждането, което е принцип на някои религии като индуизма и будизма. Въпреки това, дали прераждането е реално или не, остава отворен въпрос, но случаите като този на близначките Полок със сигурност предизвикват интерес и надежда.

- Детайлни спомени

Джилиан и Дженифър описват подробно дома си от предишния им живот, предмети, играчки и дори места, които никога не са посещавали, но за които Джоана и Жаклин са споделяли.

- Страх от коли

Близначките изпадат в паника при вида на движещи се автомобили, сякаш преживяват отново трагичния инцидент от предишния им живот.

- Идентичност

Джилиан твърди, че е Джоана, а Дженифър - Жаклин, показвайки силна връзка с имената и личностите на починалите си сестри. Някои хора, познавали Джоана и Жаклин, забелязват сходства в чертите на лицата им с тези на Джилиан и Дженифър.

Доказателства за задгробен живот

Случаят на близначките Полок е широко разпространен в медиите и предизвиква бурни дискусии за реалността на прераждането. Някои виждат в него убедителни доказателства за задгробен живот, докато други го разглеждат като психологически феномен или съвпадение.

Историята им е обект на множество изследвания, книги и документални филми, но все още не е намерено научно обяснение за феномена. Въпреки липсата на научно съгласие, историята на близначките Полок остава завладяваща загадка, която продължава да интригува и до днес.

Някои ключови моменти от историята на близначките Джилиан и Дженифър

- Трагична смърт

Джоана и Жаклин Полок загиват в автомобилна катастрофа през 1957 г.

- Раждане на близначките

Година по-късно се раждат Джилиан и Дженифър Полок.

- Спомени от минал живот

Джилиан и Дженифър описват детайлно места и събития от живота на Джоана и Жаклин, за които не биха могли да знаят по друг начин.

- Медийна шумотевица

Случаят привлича вниманието на медиите и предизвиква дебат за прераждането.

- Липса на консенсус

Няма научно съгласие за истинността на историята.

Историята на близначките Полок е:

  • - Завладяваща: Разказ за потенциално прераждане.
  • - Оспорвана: Няма единно мнение за нейната достоверност.
  • - Продължава да интригува: Загадка, която буди любопитство и до днес.


Има ли други подобни случаи на прераждане?

Има и други случаи с деца, които твърдят, че си спомнят предишни животи. Един от известните случаи е този на Шана Маклейн (Shana McLain), която твърди, че е била Ирина, руска балерина, преди да умре в автомобилна катастрофа. Шана си спомня за подробности от Ирининия живот, които не може да е научила по обичаен начин.

Д-р Иън Стивънсън, който изследва прераждането, документира много други случаи, включително истории за деца, които си спомнят животи като войници, художници, деца от различни култури и дори за прераждане от животни. Въпреки че тези случаи са интересни, те остават предмет на дебат и съмнение в научната общност. Прераждането е сложен феномен, който продължава да вълнува ума на много хора.

Има ли случаи със спомени за животи от други епохи или планети?
Има  и някои случаи, в които хора са твърдят, че си спомнят животи от други епохи или дори от други планети. Въпреки че тези истории са изключително необичайни и често посрещани със съмнение, ето няколко интересни примера:

1. Животи от други епохи


Регресията на времето

Някои хипнотерапевти използват метода на регресията на времето, за да помогнат на хората да се върнат в предишни животи. В тези сесии хората твърдят, че си спомнят животи като рицари, фараони, викинги и дори атлантийци.

Исторически личности

Има случаи, в които хора са твърдили, че са били известни личности от миналото, като Наполеон, Шекспир или Клеопатра.

Детски спомени

Деца понякога изказват странни и детайлни спомени за предишни животи, които не могат да са научили от околната среда.

2. Животи от други планети


Извънземни животи

Някои хора са твърдили, че са били извънземни същества, като например създания от Сириус, Плеядите или Андромеда.

Плеядианци и Сирианци

Тези две групи извънземни се споменават често в историите на хора, които твърдят, че са имали контакт със същества от други планети.

Заключение

Редица поразителни съвпадения в живота на близначките Джилиан и Дженифър Полок водят до медийна шумотевица и превръщат случая им в емблематичен пример за прераждане. Някои хора приемат случая като доказателство за съществуване на прераждане, докато други търсят рационални обяснения, като например телепатични способности, криптомнезия или просто съвпадение.

Независимо от интерпретацията, историята на близначките Полок остава завладяваща мистерия, която кара мнозина да се замислят за природата на съзнанието, смъртта и евентуалното ни съществуване след нея. Все още няма научно обяснение за всички тези явления, но те продължават да вдъхновяват любопитство и разисквания. Независимо от това, дали вярваме в прераждането или извънземни животи, тези истории ни предоставят възможност да разширим границите на нашето разбиране за света около нас.

-------
Вместо да проклинаш мрака, запали свещ!
Ако темата ви харесва, споделете я с приятели. Ако са възникнали въпроси, задайте ги в коментарите по-долу. След седмица проверете за отговор.
----------------

Няма коментари:

Абонати:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: