Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

01 февруари 2023

Силата на внушението | dLambow

 

Силата на внушението и манипулацията

 

Защо могат да ни манипулират?

Ето една история: 

Имахме професор по медицина от едно време, някакъв старчок. Сега вече не е между живите. Веднъж той дойде на лекция с малък куфар, извади от него противогаз, сложи го на себе си. После извади една колба с течност, отвори я и силно, доколкото можеше да се говори в противогаза, обяви, че колбата съдържа силно миришещо вещество и че тези, които го помиришат, трябва да вдигнат ръце.

Силата на внушението
Силата на внушението

След няколко секунди първите редове започнаха да вдигат ръце, след това следващите и т.н. Когато острата и вонлива миризма достигна до нас, седнали на последните редове, първите редове вече се чувстваха зле. Започнаха да отварят прозорци и да ги свестяват с амоняк, тъй като някои от студентите започнаха да губят съзнание.

И изведнъж, професорът свали противогаза и изпи съдържанието на епруветката. После казва, че в епруветката имало дестилирана вода и че по този начин ни демонстрирал колко мощна е силата на внушението. Той добави още, че ако ни беше казал, че миризмата на тази течност е смъртоносна, тогава вече щяхме да имаме трупове в залата.



Сега си представете, когато днес всички медии, отново и отново, в купом и непрекъснато говорят за смъртоносен ви""рус, сеещ смърт по цялата планета, за поредната задаваща се епидемия ... Какво мислите, че ще е въздействието?
От мрежата.

----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: