(Bagels with cheese) -
Пухкави гевреци със сирене – домашно и вкусно удоволствие!
Как да си приготвим вкусни гевреци със сирене?
Ето една подробна рецепта, с която да си направите сами тези вкусни изкушения:
Гевреци със сирене (Bagels with cheese) |
Необходими продукти:
- - За тестото:
- = 500 г брашно
- = 1 пакетче суха мая
- = 1 с.л. захар
- = 1 ч.л. сол
- = 1 яйце
- = 100 мл топло мляко
- = 50 мл олио
- - За пълнежа:
- = 200 г сирене (може да използвате моцарела, кашкавал или друго по ваш вкус)
- - За намазване:
- = 1 яйце, разбито с малко вода
- = Сусам или мак за поръсване
Начин на приготвяне:
- - Активиране на маята: В топлото мляко разтворете захарта и маята. Оставете за около 10 минути, докато се образува пяна.
- - Замесване на тестото: В голяма купа пресейте брашното, добавете солта и направете кладенче. Изсипете активираната мая, яйцето и олиото. Замесете меко и еластично тесто. Ако е необходимо, добавете още малко брашно.
- - Почивка на тестото: Покрийте купата с кърпа и оставете тестото на топло място за около 1 час, или докато удвои обема си.
- - Подготовка на пълнежа: Натрошете сиренето на по-едри парчета.
- - Оформяне на гевреците: Разделете тестото на равни части. Всяка част разточете на правоъгълник. По дължината на правоъгълника разпределете от сиренето и навийте на руло. Свържете краищата на рулото, за да оформите геврек.
- - Печене: Наредете оформените гевреци върху тава, покрита с хартия за печене. Намажете ги с разбитото яйце и поръсете със сусам или мак. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути, или до златисто.
Съвети:
- - За по-меки гевреци, можете да намажите с малко разтопено масло като ги извадите от фурната.
- - За по-различен вкус, можете да добавите различни подправки към тестото, като например сушен чесън, чубрица или розмарин.
- - Ако искате да направите по-малки гевреци, разделете тестото на повече части.
Допълнителни съвета за още по-добър резултат:
- - Температурата е ключова: Уверете се, че млякото е топло, но не горещо, за да активира маята правилно.
- - Добро месене: Омесете тестото добре, докато стане гладко и еластично. Това ще направи гевреците по-пухкави и вкусни.
- - Време за отмора: Дайте на тестото достатъчно време да втаса, за да се развият вкусовете и да стане по-пухкаво.
- - Вариране на пълнежа: Освен сирене, можеш да експериментирате с други пълнежи като шунка, спанак, или различни видове сирена.
Приятно готвене и добър апетит!
---
dLambow - "samou4itel1" ... - Ако знаете повече - добавете го в коментарите, а за още позитивни, полезни и съдържателни публикации следете всеки ден сайта и ФБ-страницата ни.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.