Самоучител по английски - Пълно съдържание

За нас:

Sitemaps:

13 януари 2025

Гевреци със сирене | dLambow

(Bagels with cheese) -

Пухкави гевреци със сирене – домашно и вкусно удоволствие!


Как да си приготвим вкусни гевреци със сирене?

Ето една подробна рецепта, с която да си направите сами тези вкусни изкушения:

Гевреци със сирене
Гевреци със сирене (Bagels with cheese)

Необходими продукти:

  • - За тестото:
    •    = 500 г брашно
    •    = 1 пакетче суха мая
    •    = 1 с.л. захар
    •    = 1 ч.л. сол
    •    = 1 яйце
    •    = 100 мл топло мляко
    •    = 50 мл олио
  • - За пълнежа:
    •    = 200 г сирене (може да използвате моцарела, кашкавал или друго по ваш вкус)
  • - За намазване:
    •    = 1 яйце, разбито с малко вода
    •    = Сусам или мак за поръсване


Начин на приготвяне:

  • - Активиране на маята: В топлото мляко разтворете захарта и маята. Оставете за около 10 минути, докато се образува пяна.
  • - Замесване на тестото: В голяма купа пресейте брашното, добавете солта и направете кладенче. Изсипете активираната мая, яйцето и олиото. Замесете меко и еластично тесто. Ако е необходимо, добавете още малко брашно.
  • - Почивка на тестото: Покрийте купата с кърпа и оставете тестото на топло място за около 1 час, или докато удвои обема си.
  • - Подготовка на пълнежа: Натрошете сиренето на по-едри парчета.
  • - Оформяне на гевреците: Разделете тестото на равни части. Всяка част разточете на правоъгълник. По дължината на правоъгълника разпределете от сиренето и навийте на руло. Свържете краищата на рулото, за да оформите геврек.
  • - Печене: Наредете оформените гевреци върху тава, покрита с хартия за печене. Намажете ги с разбитото яйце и поръсете със сусам или мак. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути, или до златисто.


Съвети:

  • - За по-меки гевреци, можете да намажите с малко разтопено масло като ги извадите от фурната.
  • - За по-различен вкус, можете да добавите различни подправки към тестото, като например сушен чесън, чубрица или розмарин.
  • - Ако искате да направите по-малки гевреци, разделете тестото на повече части.


Допълнителни съвета за още по-добър резултат:

  • - Температурата е ключова: Уверете се, че млякото е топло, но не горещо, за да активира маята правилно.
  • - Добро месене: Омесете тестото добре, докато стане гладко и еластично. Това ще направи гевреците по-пухкави и вкусни.
  • - Време за отмора: Дайте на тестото достатъчно време да втаса, за да се развият вкусовете и да стане по-пухкаво.
  • - Вариране на пълнежа: Освен сирене, можеш да експериментирате с други пълнежи като шунка, спанак, или различни видове сирена.


Приятно готвене и добър апетит!
---
dLambow - "samou4itel1" ... - Ако знаете повече - добавете го в коментарите, а за още позитивни, полезни и съдържателни публикации следете всеки ден сайта и ФБ-страницата ни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.