Самоучител по английски - Пълно съдържание

За нас:

Sitemaps:

03 декември 2023

Карма и Добродетел | dLambow

(Karma and Spirituality) -

Кармата е обратното на Добродетел


Какво е кармата?

Кармата е черно вещество, с което е маркиран грешника. Тя трябва да се изплати чрез страдания.  Кармата е грях (нарушаване на Божиите заповеди - не убивай, не лъжи, не кради, не прелюбодействай...), който трябва да се изплати чрез страдания (възмездие за причиненото). Това е "Законът за Кармата". 

Карма и Добродетел
Карма и Добродетел (Karma and Virtue)

Какво е Добродетел?

Добродетелта е обратното на кармата и се заслужава с добри дела и развиването на добродетели за добро Поведение.
 

  • - Кармата е черна,
  • - Добродетелта е  бяла.


И двете ги носим със себе си от прераждане в прераждане, като специфични материи, по-фини от това, което очите могат да видят. От кармата страдаме (за изкупление), а от натрупаната Добродетел  получаваме благословии за щастлив живот.

Какво е Съдбата?

Съдбата на всеки човек се предначертава според кармата, която той трябва да изплати чрез страдания в текущия си живот. И за да не става живота ни прекалено тягостен, страданията се разреждат с дози щастие, получени от натрупаната Добродетел.

Ако човек изчерпа своята Добродетел (бялата материя), това означава, че му е останала само черна материя - карма (непогасени грехове). В този случай повече нищо не може да се направи за този човек, преражданията му свършват и той се от правя за претопяване (Данте е описал къде...).

-------
Ако темата ви харесва, споделете я с приятели. Ако са възникнали въпроси, задайте ги в коментарите по-долу. След седмица проверете за отговора.
----------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.