Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Ебола се завръща с още смъртни случаи.

Според Министерството на здравеопазването на Демократична република Конго, в страната са потвърдени 13 нови случая на инфекция с Ебола, като трима от заразените вече са починали.
Избухването на болестта, идентифицирано в провинция Северно Киву, е особено опасно поради въоръжения конфликт в този регион. Този факт предизвиква загриженост от страна на Световната здравна организация.

Какво е ебола?

Вирусната хеморагична треска ебола е пълното наименование на ебола, която е болест при хората и други бозайници, причинявана от вируса ебола (еболавирус). Това е изключително заразна болест. В началния период на заразяването вирусоносителят отделя вируси с всички свои телесни секрети (пот, кръв, лимфа, слюнка, урина, семенна течност, фекалии), като след известен период вирусът се отделя и от разрушените от него клетки на епидермиса и тогава дори докосването до кожата може да причини заразяване.
Срещу ебола няма открита ваксина. Една от причините е, че все още не е известен естественият резервоар на вируса в природата. Най-често хората се заразяват от контакт със секретите на вече заразен човек, като все още не е известна причината за спорадичните епидемични взривове на болестта в Африка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: