Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Ново отравяне с новичок във Великобритания.

Новината за отровените с новичок Роули и Стюргер хвърли в шок и британците, и руснаците. Какво общо със Скрипал и с шпионаж може да имат 45-годишният Чарлз Роули и 44-годишният му приятелка Дон Стърджис, които са водели най-обикновен живот?
Дон Стърджис изглежда по-възрастна за годините си. Тя има три деца, като най-малката е 11-годишната Грейс. Наскоро Дон е живяла в приют за бездомните в Солсбъри. Постовете на Стърджис в мрежата са доста несвързани и изобилстващи с жаргон.

Що се отнася до приятеля на Дон, Чарлс Роули, много малко е известно за него. Чарлз има само една снимка в социалната си мрежа, заобиколен от роднините си.
След като двамата са били намерени в безсъзнание в къща в Амесбъри, не далеч от Солсбъри, първоначалното подозрение е било за свръхдоза наркотици или за алкохолно отравяне. Анализът обаче е показал, че отравящото вещество е от типа "Новичок". Преди това, Дон и Чарлз са обикаляли из Солсбъри - почти по същите места като Скрипалови. Това твърди приятел на семейството, безработен и автоматьор Сам Хобсън, който е в затвора за отвличане на автобус.

5 коментара:

 1. Novini1Online:10:43 пр.об.

  Наследникът на британския престол, принц Чарлз, при пътуване до Солсбъри, придружен от съпругата си Камила, е бил на почти същото място, където скоро преди това двамата британци са се отровили с новичока. Както пише Daily Star, Чарлс и Камила са били на не повече от 320 метра от парка на кралица Елизабет, където Чарлс Роули и Дон Стържис откриват подозрителния предмет, след като са се почувствали зле. Кралската двойка е в Солсбъри на официално посещение, за да успокои гражданите, да оцени ситуацията в града и да докаже на обществеността, че няма от какво да се тревожи.

  ОтговорИзтриване
 2. Novini1Online:1:58 пр.об.

  Повече от 100 служители на отдела за борба с тероризма участват в разследването на втория случай на отравяне в Обединеното кралство, което според лабораторията в Porton Down, е причинено от новичок. В доклада на Scotland Yard се казва, че двете жертви от Амесбъри остават в болницата в сериозно състояние. Разследването е успяло да установи, че са били отровени чрез докосване до замърсен обект. Такъв симптоми на отравяне не се наблюдават у други хора, съобщават от полицията.

  ОтговорИзтриване
 3. Novini1Online:8:26 пр.об.

  Британските власти няма да разширяват антируските санкции във връзка с инцидента в Амесбъри, където двама британци бяха отровени от неизвестно вещество. Според шефът на Министерството на вътрешните работи на Великобритания Саджид Хавид, засега няма такива планове, тъй като разследването не иска да прави прибързани заключения. Експериментите са потвърдили, че британците са били отровени със същото вещество като двойния агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. Въпреки това, по отношение на инцидента в Амесбъри, остават доста неща да бъдат разследвани, казва британската полиция.

  ОтговорИзтриване
 4. Novini1Online:11:50 сл.об.

  Тереза Май бе информирана за смъртта на 44-годишната Дон Стърджис, отровена от нервния газ "Новичок" в английския град Амесбъри. "Министър-председателката е шокирана и шокиран от смъртта на г-жа Стърджис", се казва в съобщението. Със същия газ бяха отровени двойният британско-руски агент Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия.

  ОтговорИзтриване
 5. Novini1Online:7:43 пр.об.

  Британските медии съобщават, че американският президент Доналд Тръмп, в навечерието на срещата си с руския лидер Владимир Путин, е говорил по телефона с британската премиерка Тереза Мей. Според журналистите, Тръмп е обещал на Лондон в разговорите си с Путин да повдигне въпроса за отравянето на двойния разузнавач Сергей скрипал и дъщеря му Юлия.

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: