Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Министър-председателят на Унгария е за нормализиране на отношенията с Русия и Владимир Путин.

Унгарският премиер Виктор Орбан по време на срещата си с руския президент Владимир Путин е заявил, че Будапеща е за нормализиране на отношенията между Русия и Запада.
Той е отбелязал също, че ако няма санкции, тогава Унгария и Русия биха могли да осъществят по-ефективно двустранното сътрудничество. "Естествено, тези мерки са вредни и ние губим възможности", е казал Орбан.
Путин, в замяна, е благодарил на Орбан за високата оценка по организацията на Световното първенство по футбол в Русия през 2018 г.

3 коментара:

 1. Novini1Online:7:23 пр.об.

  Материалите, получени във връзка с предстоящите преговори между руския президент Владимир Путин и унгарският премиер Виктор Орбан, твърдят, че началото на строителството на два нови енергоблока на атомната централа "Пакш" в Унгария, имат пълно финансово осигуряване, което по-рано е гарантирал самия Путин, и е насрочено за края на 2018 г. "Началото на строителството е насрочено за края на 2018 г., но не по-късно от 27 октомври 2019 г.", - се съобщава в материалите.

  Комплексът от строителни работи, включващ проектиране, изграждане и пускане в експлоатация на две нови мощности, ще бъде извършен от държавната корпорация Росатом. Според наличните данни, официална Будапеща е приключила одобрението на проекта в Европейската комисия на 6 март 2017 г.

  ОтговорИзтриване
 2. Novini1Online:12:26 пр.об.

  Ръководителят на унгарското правителство Виктор Орбан е разкритикувал ръководството на Европейския съюз, което твърди за опасност, произтичаща от Русия. Такава политика министър-председателят на Унгария нарича "примитивна". "ЕС провежда, извинявам се, примитивна политика спрямо Русия, като твърди, че Русия е заплаха", съобщава ТАСС. Според него, причините за безпокойство сред всички европейски страни има само сред балтийските държави и Полша. Останалите държави-членки на ЕС не трябва да се притесняват за това: "Повечето страни от ЕС не изпитват тази опасност - нито словаците, нито чехите, нито унгарците имат основание да смятат, че Русия представлява заплаха за тях". В това отношение, повечето страни от Европейския съюз могат да се възползват от развитието на двустранните отношения с Русия. "Така че, вместо тази примитивна политика спрямо Русия, се нуждаем от много по-диференцирана, много по-конкретна политика", е казал Орбан.

  ОтговорИзтриване
 3. Кога в България ще се роди един Орбан , че да има някаква надежда за тази прекрасна територия?

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: