Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Що е това "демократичен социализъм" и "демократизъм"?

"Демократичен социализъм" ни лъжеше, че ни строи Тодор Живков с помощта на непосилни доларови кредити, взети от "гнилия капитализъм" и когато капиталистите си поискаха да им върнем парите, комунизма в България свърши.
Тогава, най-"верните" му другари (Джуров, Младенов, Луканов) му спретнаха вътрешно партиен преврат и "демокрацията" в България ... започна.

И до днес, някои се прехласват, колко добре се живеело при социализма (при Живков), но не могат ясно да обяснят, като е било добре, защо те самите (милата партия) го смениха Живков. И говорят сякаш марсианците са я направили тази работа. И още не могат да осъзнаят, че един селски хитрец ги е баламосвал 30 години с помощта на чужди пари, взети на заем, които успяхме да върнем с лихвите едва през 2015 година.
Но и не бързайте да се прехласвате по сегашния "демократизъм". Живков падна, защото капитализма поиска да му върнем 8 милиарда долара дълг и той не можа да ги върне. А сега дългът ни е двойно по-голям. В първият момент, в който спрем да плащаме, и демократизма ще си замине.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: