Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Ердоган работи за Турция.

Турските власти са забранили на територията на страната системата за частен транспорт на Uber. Както пише изданието Daily Sabah, това е било обявено вчера от президента Реджеп Тайип Ердоган. "Тази работа е приключила. Ние нямаме такова нещо", е казал Ердоган по време на Iftar, вечеря в Рамазан.
Турският лидер е посочил факта, че страната разполага със собствена таксиметрова система, а властите няма да позволят на чуждестранна услуга да я унищожи. Турските таксиметрови шофьори активно се противопоставят на Uber, оплаквайки се от нелоялна конкуренция.
В Истанбул например има над 17 000 традиционни таксита, но те губят от Uber по отношение на качеството на услугите и цените. Шофьорите на "Юбер" вече са получили глоби от истанбулската полиция за 4,2 милиона долара, и то само от началото на годината.

Убер бе принуден да спре да работи в България, Унгария и Дания. В няколко държави от ЕС фирмата работи с ограничения.

4 коментара:

 1. Редактор2:49 пр.об.

  Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разказа за плановете си да докара в Турция тази година до 40 милиона туристи от други страни. С достигането на това ниво, турската хазна ще получи 32 милиарда долара туристически приходи. "Броят на туристите до края на годината може да достигне 40 милиона, което ще доведе до приходите на страната от 32 милиарда долара", е казал той пред агенция Anadolu.

  ОтговорИзтриване
 2. Турският лидер Реджеп Тайип Ердоган, след като спечели президентските избори, говори пред свои поддръжници в турската столица. Той благодари на всички свои сънародници, които са изпълнили гражданския си дълг, "без значение за коя партия са гласували". Като говори за бъдещата си работа, Ердоган е обещал да създаде кабинет на министри и президентски персонал, а след това да започне работа ден и нощ.

  "Получихме нареждане от хората. И в близко бъдеще ще коригираме всички наши недостатъци. В по-голямата си част приключихме подготовката за прехода към президентската система. След като определим министрите и апарата, ще работим денонощно, ще изпълним всички наши задължения и ще станем пример за целия свят ", е казал турският лидер.

  ОтговорИзтриване
 3. Novini1Online:8:23 пр.об.

  Победителят в изборите за президент на Турция с резултат 52.59% Реджеп Тайип Ердоган днес се закле в парламента на страната в присъствието на депутати и членове на правителството. В текста на клетвата, в частност се казва, че президентът се кълне с чест и съвест да спазва Конституцията и върховенството на закона, да бъде привърженик на демокрацията и да спазва идеала, съгласно който всеки има възможност да се ползва от правата на човека и основните свободи при условие на национален мир.

  ОтговорИзтриване
 4. Novini1Online:10:24 сл.об.

  Според агенция Reuters, турският лидер Реджеп Тайип Ердоган ще извърши официално посещение в Германия. Агенцията е научила за това от източници в Берлин и Анкара. Това ще бъде първото посещение на Ердоган в Германия от 2014 г. В качеството си на президент той ще посети Берлин за първи път. Целта на пътуването е да допринесе за възстановяването на двустранните отношения.

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: