Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Премиерът на Малайзия ограничава подаръците за чиновниците.

Новият министър-председател на Малайзия Махатир Мохамад е казал днес, че длъжностните лица могат да получават само цветя и храна, се казва в съобщение на електронния вестник New Straits Times. Мярката е била приета като част от борбата срещу корупцията.
В същото време, министър-председателят е казал, че онези, които дават "подаръци", са толкова виновни, колкото и тези, които ги приемат.

"Ако има някой тук, който е подготвил подарък за мен, няма да го приема, но можете да ми дадете цветя, храна или плод, нищо повече. Ние ще се откажем от всичко останало ... Същото важи и за всички правителствени служители. Никакви подаръци", - е казал министър-председателят.
По-рано бе съобщено, че новият министър-председател на Малайзия през първите две седмици на власт е обявил премахването на редица правителствени служби и намаление с 10% на заплатите на членовете на кабинета.

1 коментар:

  1. Novini1Online:10:28 сл.об.

    Вестник "Star" съобщава за задържането в Малайзия на 7 души, заподозрени в контакти с Ислямска държава. Операцията по залавянето им се е провела от 12 до 17 юли в 4 щата в страната. Един от тях е обвинен в отправяне на заплахи да убие краля на Малайзия Мохамед V. Това се съобщава в социалната мрежа Facebook.

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: