Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Владимир Путин е в Австрия на работна среща.

Според съобщение на ТАСС, руският президент Владимир Путин е пристигнал днес във Виена. Това е първото му външно работно посещение след встъпването му в длъжност на 7 май. От летище Швехат той е отпътувал за двореца Хофбург, където ще се срещне с австрийския президент Александър Ван дер Белен.
Президентите на Русия и Австрия Владимир Путин и Александър Ван дер Белен, след двустранната среща, обявиха своето отношение към антируските западни санкции. По-специално, руският лидер е отбелязал, че всички ограничения и протекционизмът са вредни за всички. В същото време той е подчертал, че Русия е преодоляла тези трудности.

"Всички се интересуват от вдигането на санкции, включително и Русия", е добавил Путин. Александър Ван дер Белен от своя страна е подчертал, че Австрия по отношение на външната политика е и ще действа по този въпрос в съответствие с ЕС. Според руският президент, Австрия е ключа, ако не и най-важният транспортен възел за руския газ към Западна Европа.
"За 50 години австрийският пазар е внесъл повече от 200 милиарда кубически метра природен газ", е казал Путин. В отговор, австрийският президент е отбелязал, че втечненият газ от САЩ е два до три пъти по-скъп от руския газ. "Европа няма смисъл да променя доставките на газ от от Руската федерация с такива от САЩ", е казал още Ван дер Белен.

Президентът Владимир Путин, на срещата си с австрийския президент Александър Ван дер Белен, го е поканил да посети Русия. "Ще се радваме да видим господин президент в Русия по всяко време удобно за него", са думите на Путин пред журналисти след приключването на двустранната среща.

2 коментара:

 1. Редактор9:23 пр.об.

  Австрийският президент Александър Ван дер Белен е казал по време на пресконференция след двустранната среща с руския президент Владимир Путин, че той се радва, че първото си посещение след встъпването му в длъжност, президентът на Русия е направила във Виена. "Намерихме общ език", е подчертал той.

  Белен също припомнил, че родителите му разговарят помежду си на руски език и самият той е израснал в руска култура. "Русия - това е истинска част от Европа [...] Мирът в Европа е възможен само с Русия, както и редица международни проблеми могат да бъдат решени само заедно с Русия." - е казал Ван дер Белен, добавяйки, че той е обсъдил с Путин много въпроси, включително положението в САЩ, Иран и Европа.

  ОтговорИзтриване
 2. Редактор12:43 пр.об.

  Журналистът от австрийската телевизия ORF Армин Волф е признал, че интервюто с руския лидер Владимир Путин е най-трудното в кариерата му, съобщава Politico. Според представителят на австрийските медии, в подготовка за интервюто, той е разгледал всички възможни разговори с Путин в последните няколко години, обаче, дори натрупването на такъв журналистически опит, малко му е помогнало да се съсредоточи, когато му се предоставил момент за личен контакт с руския президент. Волф нарича Путин "изключително хитър събеседник".

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: