Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Международния валутен фонд - МВФ е против търговските войни.

Коментирайки въвеждането на вносни мита от Белия дом, както и набора от отговори от другите страни по тези действия, директорката на Международния валутен фонд Кристин Лагард припомня, че отприщването на търговски войни не предвещава нищо добро за всеки от участниците в тези войни.
"Подобни действия в търговията могат да бъдат опустошителни и дори да имат обратен ефект върху функционирането на световната икономика и търговска система като цяло."
"Ние призоваваме САЩ да работи конструктивно с търговските си партньори за разрешаване на различията в търговските и инвестиционните области, без да се налага да се прибягва до мита и други мерки за ограничаване на вноса ", е казала тя.

1 коментар:

  1. Novini1Online:11:30 сл.об.

    Международният валутен фонд обяви официалното одобрение на решението за отпускане на заем на Аржентина в размер на 50 милиарда долара. Тригодишното споразумение за резервната схема за Буенос Айрес бе одобрено от съвета на директорите на фонда.

    "Решението на Съвета позволява на страната веднага, за да получи $ 15 милиарда, като половината от парите ще бъдат използвани за бюджетна подкрепа, а останалата част за финансова подкрепа. 35 $ милиарда ще бъдат на разположение през периода на действие на договора, въз основа на тримесечни прегледи", - заявяват от МВФ в комюнике.

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: