Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Международния валутен фонд - МВФ е против търговските войни.

Коментирайки въвеждането на вносни мита от Белия дом, както и набора от отговори от другите страни по тези действия, директорката на Международния валутен фонд Кристин Лагард припомня, че отприщването на търговски войни не предвещава нищо добро за всеки от участниците в тези войни.
"Подобни действия в търговията могат да бъдат опустошителни и дори да имат обратен ефект върху функционирането на световната икономика и търговска система като цяло."
"Ние призоваваме САЩ да работи конструктивно с търговските си партньори за разрешаване на различията в търговските и инвестиционните области, без да се налага да се прибягва до мита и други мерки за ограничаване на вноса ", е казала тя.

4 коментара:

 1. Novini1Online:11:30 сл.об.

  Международният валутен фонд обяви официалното одобрение на решението за отпускане на заем на Аржентина в размер на 50 милиарда долара. Тригодишното споразумение за резервната схема за Буенос Айрес бе одобрено от съвета на директорите на фонда.

  "Решението на Съвета позволява на страната веднага, за да получи $ 15 милиарда, като половината от парите ще бъдат използвани за бюджетна подкрепа, а останалата част за финансова подкрепа. 35 $ милиарда ще бъдат на разположение през периода на действие на договора, въз основа на тримесечни прегледи", - заявяват от МВФ в комюнике.

  ОтговорИзтриване
 2. Novini1Online:8:22 пр.об.

  Управляващата директорка на Международния валутен фонд Кристин Лагард е на мнение, че въвеждането на мита от страна на САЩ може значително да намали световния БВП. Според Лагард "при най-лошия сценарий" намаляването на БВП ще бъде 1,5%.

  ОтговорИзтриване
 3. Novini1Online:10:26 сл.об.

  Както съобщава аржентинското издание на Clarin, излитащ от Буенос Айрес самолет на American Airlines, с ръководителката на Международния валутен фонд на борда, е кацнал аварийно поради снижаване на налягането в кабината. Инцидентът се е случи в Аржентина. Според източници на вестника, директорътката на фонда се е връщала от срещата на върха на финансовите министри и ръководители на централните банки на страните от Г-20.

  ОтговорИзтриване
 4. Novini1Online:7:52 пр.об.

  Международният валутен фонд (МВФ) се надява, че Китай ще продължи да увеличава гъвкавостта на валутния курс на юана. "Лидерите на фонда приветстваха увеличаването на гъвкавостта на обменния курс на китайската национална валута, което трябва да продължи. Директорите на международната организация също са се съгласили, че е необходимо да се ускорят реформите, насочени към допълнително смекчаване и премахване на мерките за ограничаване на движението на капитали и капиталовата сметка ", се казва в прессъобщението на МВФ.

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: