Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Ужасна болест върлува из Европа.

В 28 страни от ЕС има разпространение на морбили. Според Световната здравна организация (СЗО), през 2018 г., в няколко региона на планетата е регистрирана епидемична честота на морбили. "В Европа разпространението на морбили се наблюдава в 28 страни, като 76% от случаите са за локално предаване на инфекцията", се казва в доклада.
Според Центъра за обществено здраве на Министерството на здравеопазването на Украйна от началото на тази година в страната са регистрирани над 20 000 случая на морбили, а 11 са починалите от усложнения, причинени от морбили. В доклада се посочва, че морбили се разпространява също и в Америка. През 2018 г. са регистрирани огнища на болестта в Аржентина, Бразилия, Колумбия, Еквадор, Мексико, Перу, както и в Канада и Съединените щати.
СЗО припомня, че единственото ефективно средство за предотвратяване на морбили е ваксинацията. Неваксинирани лица, които преди това не са имали морбили, се препоръчват да бъдат ваксинирани най-малко 14 дни преди планираното заминаване в чужбина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: