Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Китай засилва сътрудничеството си с Иран.

Пекин е готов да полага усилия да развива отношенията Китай-Иран и да укрепва сътрудничеството с Техеран в рамките на многостранните механизми. Това е заявил президента Си Дзинпинг на иранския президент Хасан Рухани по време на среща на върха на ръководителите на страните от Шанхайската организация за сътрудничество.
Китайският лидер е отбелязал потенциала за по-нататъшно задълбочаване на развитието на отношенията Китай-Иран.
"Китайската страна е готова заедно с Иран съвместно да развива отношенията Китай-Иран с всеобхватно стратегическо партньорство", е казал президентът на КНР.

2 коментара:

 1. Редактор11:07 сл.об.

  Допълнителна платформа за подобряване на двустранните отношения между Индия и Пакистан е била постигната, след пресъединяването им към Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС), съобщава китайският външен министър Уанг Йи. Индия и Пакистан за пръв път участват като пълноправни членове на организацията.

  "Ние знаем, че между Индия и Пакистан, има нерешени исторически конфликти, но се изхожда от факта, че след присъединяването им към ШОС, може да им се осигури по-ефективна платформа и възможности за изграждане на двустранните отношения", - е заявил министърът.

  ОтговорИзтриване
 2. Novini1Online:11:11 сл.об.

  Китайските власти няма да прекъсват търговските и икономически отношения с Иран поради едностранните санкции, наложени от Съединените щати, заявява официалния представител на Министерството на търговията на Китай Гао Фън, подчертавайки, че Пекин винаги се противопоставя на едностранните ограничения. "Ще продължим да поддържаме нормални търговски и икономически връзки с Иран, без да нарушаваме международните си задължения", е заявил той в разговор с журналисти. Търговският оборот между двете страни за януари-април възлиза на 13,21 млрд. Долара.

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: