Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

САЩ нанесоха въздушен удар по Либия срещу терористи.

Военновъздушните сили на САЩ са нанесли въздушен удар в Либия, като са поразили екстремисти на терористичната организация "Ал Кайда в ислямския Магреб". Това се посочва в съобщение, разпространено от пресслужбата на африканското командване на въоръжените сили на САЩ.
"В координация с либийското правителство на националното съгласие, американските сили нанесоха въздушен удар по терористи на около 80 км югоизточно от град Бени Уалид, като са елиминирали един боец", заявяват от командването.
Пресслужбата напомня, че на 24 март е била извършена подобна атака, в резултат на която един от лидерите на терористите Муса Абу Дауд е бил убит.

3 коментара:

 1. Novini1Online:12:02 пр.об.

  Говорителката на Държавния департамент на САЩ Хедър Науърт е заявила в интервю за репортери, че Белият дом изразява своята загриженост от продължаващите военни операции в Либия, включително нападенията срещу петролни съоръжения и насърчава страните в конфликта да сложат оръжие. "Ние решително осъждаме последните атаки на въоръжените сили под ръководството на Ибрахим ал-Джадрана в нефтените пристанища Рас Лануф и Ал Сидра и продължаващото насилие, които са причинили щети на жизненоважна петролна инфраструктура в Либия, което е нарушило износа на петрол", - казва тя.

  ОтговорИзтриване
 2. При извършването на две спасителни операции близо до западния бряг на Либия, крайбрежната охрана на страната е спасила 458 мигранти, съобщава Агенция "Синхуа". Представител на военноморските сили на страната е съобщил на агенцията, че по време на първата операция в близост до град Ел Хоумс, 361 души са били спасени, включително 88 жени и 44 деца. В резултат на втората операция в близост до град Злитен са били спасени 97 мигранти, сред които 22 жени и 26 деца. Всички те са отведени до военноморска база и след това в временния център за бежанци в Триполи.

  ОтговорИзтриване
 3. Novini1Online:12:08 пр.об.

  Представителят на Международната организация по миграция, е заявил на заседание в Женева, че през последните три дни, от 29 юни до 1 юли, повече от 200 мигранти са се удавили в Средиземно море. Около 204 мигранти са загинали в морето край бреговете на Либия ... В петък, в резултат на корабокрушение са загинали 103 души, включително три деца. В неделя е имало друго корабокрушение, в който са спасени 41 души ... Така общият брой на мигрантите, удавили се тази година, надхвърля 1000 души ", се казва в доклада.

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: