Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Решения на Федералният резерв на САЩ.

Федералният резерв на САЩ ще продължи да повишава основния лихвен процент, признава неговият шеф Джером Пауъл. Председателят на ФЕД отбеляза, че американската икономика в момента изглежда силна, "а рисковете от икономическата прогноза са балансирани", което позволява на регулатора да продължи да повишава плавно лихвата.
"Днес, когато икономиката е силна, и икономически рискове за прогнозата са балансирани, аргументите в полза на продължаването на постепенно увеличение на федералните лихвените проценти остават силни и те са широко подкрепени," - е казал председателят на Федералния резерв.
Федералният резерв (Federal Reserve System, Federal Reserve или Fed) е централната банкова система на САЩ, основната институция, която определя паричната политика на Съединените американски щати.

1 коментар:

  1. Novini1Online:10:47 сл.об.

    Американският министър на финансите Стивън Мнучин (Steven Mnuchin) смята, че основният лихвен процент трябва да бъде увеличен от Федералния резерв, за да се справи с нарастващите цени в страната. Ръководителят на финансовия отдел е каза това в ефира на Fox News.

    "Федералният резерв заяви, че целта за инфлация от 2%, и е очевидно, че при инфлацията от 2%, ние ще трябва да имаме поне малко да повиши лихвените проценти, за да се справим с това".

    Но по-рано, Доналд Тръмп каза, че е "не е щастлив" от факта, че Федералният резерв увеличава лихвите в отговор на развитието на икономиката. Стопанинът на Белия дом е загрижен за намерението на Фед да увеличи лихвите още два пъти тази година.

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: