Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Вече не е работа да си нелегален мигрант в САЩ.

Промените в законодателството на САЩ могат да засегнат тези, които искат да раждат в Америка.  Много двойки, в навечерието на раждането предпочитат, да пътуват до САЩ, за да получат редица предимства от раждането на дете в Америка. В близко бъдеще обаче някои промени могат да предотвратят това.
Ако една жена има бебе, това няма значение, дори ако тя е нелегална мигрантка - детето получава американско гражданство. Ако не се отмени съществуващата сега програма, при достигането на 21-годишна възраст на детето, то може да покани родителите при себе си, за да се съберат.
Въпреки, че сега партията под ръководството на президента възнамерява да направи революционна промяна в действащото законодателство в областта на имиграцията и да сложи край на явлението като chainmigration- правото на натурализираните имигранти да кандидатства за зелена карта за свои близки.

11 коментара:

 1. Редактор11:47 сл.об.

  Областният шериф на Тексас Марион Бойд, в разговор с репортери е заявил, че броят на жертвите на пътнотранспортно произшествие с високопроходима кола, в която са били превозвани незаконни имигранти, е нараснал до пет души.

  "Нелегалните имигранти са се опитали да се скрият от властите в кола за офроуд, като в вътре е имало 16 души. По време на преследването шофьорът не успял да овладее колата и автомобилът се е обърнал със скорост от 160 км / ч, като четирима души са загинали на място, а останалите са биле ранени.".

  ОтговорИзтриване
 2. Novini1Online:8:42 пр.об.

  Американските власти възпрепятстват достъпа на защитници на правата на човека и журналисти до палатки на мексиканската граница, където са настанени децата на мигрантите, съобщава Фернандо Гарсия, оглавяващ олганизацията Border Network for Human Rights. "Опитваме се да получим достъп, но позицията на администрацията остава неясна, няма прозрачност по този въпрос", казва активистът по правата на човека. Според него децата в палатки са в "немислими" условия поради силната жега.

  ОтговорИзтриване
 3. Novini1Online:10:14 пр.об.

  Вътрешната министърка на САЩ Кирстен Нилсен (Kirstjen Michele Nielsen; род. 14 мая 1972) е била посрещната с викове "Срам!" в елитния мексикански ресторант в столицата на Америка, Вашингтон, окръг Колумбия, а след това началничката на разузнавателните агенции на САЩ е трябвало да напусне мястото за забавление, съобщава New York Post, позовавайки се на очевидец.

  Група от активисти са нахълтали в заведението, където е била министърката и започнали да скандират лозунги срещу нея, включително и нецензурни такива. Един от протестиращите е пуснал запис на плачещите деца на мигранти, които са разделени от родителите си.

  След това Nielsen побързала да напусне ресторанта и придружавана от бодигардовете си, е намерила убежище в личния си автомобил. Високопоставен служител заяви от администрацията на САЩ е заявил, че Нилсен "на вечеря, се е срещна с група от обезпокоени граждани".

  ОтговорИзтриване
 4. Novini1Online:11:41 сл.об.

  Членовете на мексиканския конгрес планират да посетят САЩ, за да проучат въпроса за "нулевата толерантност" към мигрантите, съобщава порталът Excelsior. Мексиканската страна планира да се срещне с представители на гражданското общество и активисти в областта на защитата на правата на човека.

  Заслужава да се отбележи, че в Мексико Сити приветстват решението на американския президент Доналд Тръмп да не разделя деца от родители им по време на задържането. Този проблем възникна от политиката на "нулева толерантност" към незаконното преминаване на американската граница, която се прилага от април.

  ОтговорИзтриване
 5. Novini1Online:10:35 сл.об.

  Според The Hill, вицепрезидентът на САЩ Майкъл Пенс е посъветвал тези, които желаят да се преместят в Съединените щати, да не го правят незаконно. "Не рискувайте живота си и живота на вашите деца, които се опитват да стигнат до Съединените щати по пътищата, управлявани от наркокартели и трафиканти на хора", е казал Майкъл Пенс на съвместна пресконференция с бразилския президент.

  ОтговорИзтриване
 6. Novini1Online:1:13 пр.об.

  Както съобщава ABC, американският окръжен съд в Сиатъл е постъпил иск срещу администрацията на американския президент Доналд Тръмп. Искът е подаден от генералните прокурори на щатите Айова, Вашингтон, Върмонт, Вирджиния, Делауеър, Илинойс, Калифорния, Масачузетс, Мериленд, Минесота, Ню Джърси, Ню Йорк, Ню Мексико, Орегон, Пенсилвания, Роуд Айлънд и Северна Каролина. Основание за съдебния иск е политиката на разделяне на мигрантите и техните деца.

  ОтговорИзтриване
 7. Novini1Online:5:59 пр.об.

  Актьорът Джим Кери отново протестира срещу миграционната политика на американския президент Доналд Тръмп, като публикува карикатура. Той прекрои корицата на списание "Тайм", на която има колаж от снимки на Тръмп и плачещ малък мексиканец. Кери изобразява Тръмп, който бие детето. - "Така е по-добре. Не ми благодарете", е озаглавен колажа. - https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/36358753_2023217954387162_540741875829571584_n.png?_nc_cat=0&oh=23abe3accb7fb271d948bdb1a83f02a7&oe=5BE9745F

  ОтговорИзтриване
 8. Novini1Online:11:28 сл.об.

  Американските власти планират да разположат повече от 10 000 незаконни мигранти в една от военните си бази през следващите седмици, съобщава източник от Белия дом. Посочено е, че съответното искане вече е изпратено от Министерството на вътрешната сигурност на САЩ. "Искането се отнася до подготовката на територията на една от военните бази за място за настаняване на 12 000 нелегални имигранти със семействата им", са казали източниците.

  ОтговорИзтриване
 9. Novini1Online:9:48 пр.об.

  Противниците на миграционната политика на американския президент Доналд Тръмп провеждат демонстрации под мотото "Connect Families" във всичките 50 щата на страната. Политиката на "нулева толерантност" за незаконните мигранти е силно критикувана. Особено не се одобрява отделянето на децата от семействата на имигранти. Тръмп обяснява такава практика с необходимите в такива случаи следствени действия.

  ОтговорИзтриване
 10. Novini1Online:11:42 сл.об.

  Къде са най-глупавите закони в света? - Доналд Тръмп е нарекъл в Twitter "най-глупавото в света" законодателството на САЩ по въпросите на миграцията и е потвърдил необходимостта да депортира нелегалните имигранти, без съдебен процес. Съществуващите закони принуждават да участваме в продължителни съдебни маневри, докато "махнем" незаконни мигранти обратно, което бип трябвало да става незабавно. "Когато хората идват в страната ни незаконно, ние веднага трябва да ги връщаме, без да се налага да минаваме през многото години на юридически маневри. Законите ни са най-глупавите в света.".

  ОтговорИзтриване
 11. Novini1Online:12:29 пр.об.

  Според Idaho Press, в щата Айдахо в САЩ, 30-годишният Тими Киниър, въоръжен с нож, е нападнал детско парти за рожден ден в къща, където живеят мигранти. "В резултат на нападението на парти за рожден ден на три годишното момиченце, девет души са били намушкани. Всички са били хоспитализирани. Нападателят Тими Киниър задържан в затвора в окръг Ейда. Мъжът е обвинен за използване на сила с утежняващи обстоятелства по девет точки и по шест обвинения за нараняване на деца. Нападателят не е бежанец, а мотивите му се проучват от полицията ", се казва в съобщението.

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: