Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Среща на "Норманската четворка".

Външните министри на страните от "Норманската четворка" - Франция, Германия, Русия, Украйна, са обсъдили в Берлин възможността да се организира среща на държавните глави в този формат.
"Днес ние говорихме за важността на тази среща в близко бъдеще, но не сме определяли конкретни дати." - казва Министърът на външните работи Климкин, добавяйки, че са постигнали съгласие да продължи работата, за да се идентифицират два или три въпроса, които са от изключително политическо значение и могат да бъдат представени за среща на върха.
Климкин също отбеляза, че тази среща на върха трябва да бъде подготвена правилно, за да има смисъл.

2 коментара:

 1. Редактор11:58 сл.об.

  Обобщавайки резултатите от срещата на външните министри на Нормандската четворка, германският външен министър Хайко Маас отбеляза, че всички участници в преговорите са призовали за спазване прекратяването на огъня на територията на Донбас, а Париж и Берлин са готови да участват в разминирането на Донбас.

  "Имаше пълно съгласие между нас, всички страни отново изразиха подкрепата си за поддържането на прекратяването на огъня. Става дума за премахването на тежките оръжия и военните части, както и за разминиране на територията ", - цитира думите на Маас RIA Novosti.

  ОтговорИзтриване
 2. Редактор6:49 пр.об.

  Президентът на Украйна Петро Порошенко е разговарял по телефона с френския президент Емануел Макрон за въвеждането на мироопазващи сили в Донбас във всички територии. Освен това страните са се споразумели за по-нататъшни контакти в "нормандския формат".

  Порошенко е поискал от Макрон да увеличи натиска върху Русия, за да освободи задържани украински граждани, включително Олег Сенцов. Украинският президентът е поканил колега си да посети Киев. Информацията е от уебсайта на президента на Украйна.

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: