Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Италия няма да влиза в конфликт с Европейския съюз в името на САЩ.

Италианският премиер Джузепе Конте е отхвърлил възможността Италия, в името на добрите отношения със Съединените щати, да отиде на конфликт с Европейския съюз.
В същото време той подчертава, че отношенията между Рим и Вашингтон винаги са били и остават стратегически. Той също така отбеляза, че отношенията му с Доналд Тръмп веднага са взели "добър старт".
"Ние трябва да спрем страха, че ще отидем на конфликт с ЕС в името на добрите отношения със САЩ. Въпреки очакваните конфликти на тази среща на високо равнище, както и с европейските ни партньори и с президента на САЩ ние успяхме да намерим компромис по спорни въпроси." - е казал италианският премиер на срещата на върха G7.

1 коментар:

  1. Novini1Online:7:14 пр.об.

    Ръководителят на Министерството на вътрешните работи и вицепремиер Матео Салвини в интервю за американския вестник "The Washington Post" е изразил непопулярно за запада мнение относно събитията в Украйна и Крим през 2014 г. На въпрос на журналиста, дали Русия справедливо е "анексирала" Крим, Салвини напомнил за проведеният референдум в Крим - тогава мнозинството жители на полуострова са подкрепили присъединяването към Русия.

    "Това беше фалшив референдум" е отвърнала интервюиращата. Тогава Салвини отбелязал, че това е нейна гледна точка и предложи да се сравни с "фалшивото", по думите й, с революцията в Украйна. "Това беше псевдо-революция, финансирана от чужбина, както и революциите по Арабската пролет", е казал италианският политик.

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: