Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Газпром увеличава производството на газ.

Газпром може да увеличи два пъти производството на газ в Боливия, съобщава руският президент Владимир Путин. Според него сега се решава въпросът за разширяването на производството при срещата му с боливийския президент Ево Моралес, с когото обсъждат двустранното сътрудничество, и по-специално, възможностите за разширяване на обхвата на доставките от Русия за Боливия, както и сътрудничество в енергийния сектор.
"Газпром работи по две полета с производството на 2,5 милиарда кубически метра газ, а сега решихме да разширим производството, което може да се удвои", - е казал Путин по време на среща си с Моралес.
 
Русия и Боливия още обсъждат и възможностите за разширяване на военно-техническото сътрудничество. Русия доставя на Боливия автомобилно оборудване и лекарства. "Има възможност да разширим тази номенклатура", е казал държавният глава и е добавил: "Ние много тясно си сътрудничим с Боливия и в ООН, където вашата страна е постоянен член на Съвета за сигурност сега".

6 коментара:

 1. Редактор10:52 пр.об.

  Президентът на многонационалната държава Боливия Ево Моралес е поканил руския държавен глава Владимир Путин да посети страната в централната част на Южна Америка на официално посещение, съобщава официалния уебсайт на Кремъл. По време на разговорите между Путин и Моралес, който е пристигнал в Москва за церемонията по откриването на Световното първенство по футбол, са обсъдили възможностите за разширяване на сътрудничеството между Русия и Боливия, включително в областта на енергетиката и военно-техническите

  ОтговорИзтриване
 2. Редактор2:50 пр.об.

  Газпром е подписал меморандум, който предполага, че руската компания трябва да подготви документация за участие в проектите за развитие на четири ирански местонахождения на газ. "Газпром" планира да анализира предоставените от Иран данни и да започне преговори по условията на договора, което ще доведе до решение," е казал Виталий Маркелов, заместник-председател на борда на руската компания. Според него е възможно също така да се доставя газ чрез тръбопровод от Иран през Пакистан до Индия, но две от трите държави все още не са се съгласили с документите.

  ОтговорИзтриване
 3. Novini1Online:10:53 пр.об.

  Газпром вярва, че действията на Нафтогаз Украйна за задържане на имущество на руската компания в Обединеното кралство, в рамките на решението на Стокхолмския арбитраж, противоречат на решението на Апелативния съд, който е разпоредил спиране на изпълнението на решението. "Тези действия са предприети в нарушение на заповедта на апелативния съд в окръг Свеа (Швеция)", заявяват от компанията.

  ОтговорИзтриване
 4. Novini1Online:10:41 сл.об.

  "Газпром" и Южна Корея възобновят разговорите за изграждането на газопровод през територията на КНДР, според заместник-председателят на руската компания Виталий Маркелов. Според него, Сеул вече е кандидатствал пред руската страна и това е свързано и с подобряването на политическата ситуация на Корейския полуостров.

  Проектът за газопровода през КНДР бе обсъждан през 2008 г., като тогава са провеждани отделни преговори със Северна Корея и с южната й съседка. Но тогава дискусията беше прекъсната поради влошаването на отношенията между Сеул и Пхенян.

  ОтговорИзтриване
 5. Южнокорейският газов концерн "Korea Gas Corporation" проучва въпроса за разширяване на сътрудничеството с руския "Газпром" на "Сахалин-2", предава РИА Новости. "Обсъдихме с Газпром проекта Сахалин-2 и ако цената е добра, можем да го разгледаме", обяснява мениджърът на KOGAS в кулоарите на газовия форум във Вашингтон.

  ОтговорИзтриване
 6. Novini1Online:12:33 пр.об.

  Според прессъобщението на "Газпром", разпространено след срещата на ръководителя на компанията със сръбския посланик Славенко Терзич, руският газов гигант е построил 66% от морския участък на Турски поток по две направления. "В момента повече от 1230 километра тръби са положени по двете направления, което е 66% от общата дължина на морската част на тръбопровода", се казва в съобщението. Милър и Терзич по време на срещата са обсъдили износа на руско "синьо гориво" за Сърбия, където има нарастващо търсене на газ.

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: