Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Аржентина спира назначенията на държавна служба за 2 години.

За да се намали бюджетният дефицит на Аржентина, правителството на страната замразява приемането на нови държавни служители в обществения сектор в продължение на 24 месеца. Това бе обявено на пресконференцията от министъра на икономиката на страната Николас Духовни.
В същото време той е отбелязал, че ограничението няма да засегне университетите, Националния съвет за научни и технически изследвания и някои други институции.
Също така, за да се намали размера на разходите, се планира да бъде намален броя на официалните пътувания, финансирани от бюджета, както и да се намали на броя превозните средства в автопарка. Автомобили с водач могат да бъдат използвани само от длъжностни лица, които заемат поста заместник-министър и по-нагоре.

3 коментара:

 1. Редактор12:52 пр.об.

  Аржентинското правителство се договори с Международния валутен фонд да получи заем от 50 милиарда долара, според интернет страницата на МВФ. "Аржентинските власти и персоналът на МВФ постигнаха споразумение за резервен кредит за 36 месеца", се казва в съобщението. Това споразумение скоро ще бъде одобрено от Изпълнителния съвет на МВФ, който ще проучи икономическия план на Аржентина.

  ОтговорИзтриване
 2. Novini1Online:11:05 сл.об.

  Късно снощи, земетресение с магнитуд 5,8 е регистрирано в северната част на Аржентина. Епицентърът на трусовете е на 163 километра западно от град Салта, на около 45 километра от границата с Чили. Земетресението се оценява като "интензивно".

  ОтговорИзтриване
 3. Novini1Online:12:49 пр.об.

  Според Excelsior, в Аржентина тази сутрин стотици хора излизат по улиците, за да протестират срещу предоставянето на заема от Международния валутен фонд в размер на $ 50 млрд. МВФ одобри съответния заем в края на юни. "В деня на честването на годишнината от независимостта на Аржентина, протестиращите се се събрат пред паметника Обелиск в центъра на Буенос Айрес ... Демонстранти настояват правителството да се откаже от финансовата помощ на МВФ, като обясняват, че такъв заем ще принуди аржентинското правителство да продължи политиката за намаляване на държавните разходи и съкращения в публичния и частния сектор на икономиката ", се казва в съобщението.

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: