Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Протести в Никарагуа - 127 убити.

Според изданието Nuevo Diario, 127 души са загинали при антиправителствените протести в Никарагуа.

Протестите са започнали в страната от 18 април и са били причинени от решението на властите да увеличат сумата на вноските към социалноосигурителните фондове.
ООН е изразила загриженост относно увеличаването на броя на загиналите и ранените по време на протестите в страната.

5 коментара:

 1. Редактор11:17 сл.об.

  Сблъсъците на протестиращите с въоръжените поддръжници на президента на Никарагуа Даниел Ортега и полицията са станали в туристическия град Гранада. Демонстрантите са подпалили кметството и са разграбили магазини. Изданието Prensa съобщава за два смъртни случая и 50 ранени.

  ОтговорИзтриване
 2. Редактор12:20 пр.об.

  Според портала Prensa Libre, още осем души са загинали по време на масовите протести в Никарагуа. "В момента 135 души са жертва на масовите протести в Никарагуа", се казва в съобщението. Нека припомним, жителите на страната протестират срещу извършването на реформа на социалното осигуряване.

  ОтговорИзтриване
 3. Редактор12:07 пр.об.

  Властите в Никарагуа планират да възобновят процеса на националния диалог за мир. Съответното решение е взето на Епископската конференция в страната. "Никарагуанският президент Даниел Ортега се е съгласил с предложенията на епископите да нормализират положението в страната ... Във връзка с което в петък, 15 юни, ще се проведе пленарната сесия на националния диалог", се казва в съобщението.

  ОтговорИзтриване
 4. Novini1Online:11:24 сл.об.

  Служители на организацията за човешките права "Никарагуански център за правата на човека", посочва данни за броя на жертвите на протести срещу реформите в социалното осигуряване, които бушуват в Никарагуа от 18 април. "През последните осем дни, по време на протестите са били убити 40 души, още 2100 са били ранени и 329 отвлечени, с което общият брой на жертвите е достига 351, в т.ч. 306 цивилни, 28 - членове на проправителствени паравоенни групи, 16 - полицаи и един военен. Най-голям брой жертви - 162 души - е регистриран в столицата на Манагуа."

  ОтговорИзтриване
 5. Novini1Online:10:38 сл.об.

  Според портала Folha de Sao Paulo, бразилският външен министър Алоисо Нунес е отзовал посланика на страната от Никарагуа след убийството на бразилка. Посланик Луис Клаудио Вилафаниер е извикан в бразилската столица, за да разкаже лично за обстоятелствата по убийството на сънародничката, починала от ръцете на въоръжените поддръжници на властите. 31-годишната Райнейя Лима е учила в Американския университет в Манагуа и е работила като лекар в полицейската болница. Тя е пътувала с кола и е попаднала под обстрел от въоръжени поддръжници на правителството в района Ломас-де-Монсеррат в столицата на Никарагуа.

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: