Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

11 загинаха при сблъскване на катамаран и шлеп на Волга.

В резултат на сблъсък между катамаран и шлеп във Волгоград, според последната информация на регионалното министерство за извънредни ситуации, са загинали единадесет души, предава РИА Новости. Още пет души са ранени, а съдбата на един е неизвестна.
Инцидентът е станал на река Волга, близо до остров Голодний, близо до Волгоград, като катамаран и буксир, състоящ се от два шлепа, са се сблъскали на един километър от брега, при което катамаранът се е преобърнал.

Както се съобщава от Росморречфлоте, влекачът, който се е сблъскал с катамарана, е плавал точно по фарватер и е нямало място за маневри. На борда на 12-местния катамаран е имало 16 души, всички граждани на Русия. При сблъсъка хората са били на борда.
Трима мъже и две жени, ранени при сблъсъка, са в болницата. Според медиците състоянието им е задоволително. В спасителната операция са участвали 12 плавателни средства. На брега се е разположила оперативна централа, оглавявана от губернатора на областта Андрей Бучаров.

Собственикът на катамарана и организаторът на пътуването са установени. Редица медии съобщават, че собственикът на кораба е бил преди това съденият бивш ръководител на област Калачевска - Дмитрий Хахалев, който е управлявал плавателния съд. Няма официално потвърждение на тази информация.

3 коментара:

 1. Редактор8:51 пр.об.

  Двама полицаи са загинали при сблъсък на катамарана с баржата на река Волга, при което загинаха общо 11 души, съобщава добре информиран източник. Жертви на трагедията са станали и съпругите на полицаите и 17-годишната дъщеря на единия от тях. Друг служител на реда е успя да се спаси, но съпругата му е мъртва.

  ОтговорИзтриване
 2. Редактор10:34 пр.об.

  Светлана Петренко, официален представител на Следствения комитет на Руската федерация, е потвърдила в прессъобщението си, че съдебният медицински преглед показва състоянието на алкохолна интоксикация на собственика на катамарана и бивш чиновник Дмитрий Хахалев.

  ОтговорИзтриване
 3. Редактор11:06 сл.об.

  Според ТАСС, сътрудници на следственият отдел на управлението по транспорт на Русия са задържали 47-годишният генерален директор на ООО "Пристан", който не е попречил на катамарана да излезе в акваторията на Волга. Според следователите, собственикът на лодъчната станция не е предприел никакви мерки, за да спре малкият кораб, който не е регистриран, да не излезе на реката. Открито е наказателно дело за "Нарушаване на правилата за безопасност на движението на водния транспорт, като по непредпазливост е причинена смъртта на две или повече лица".

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: