Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Tesla с автопилот се разби в пожарен автомобил в САЩ.

В американския щат Юта, в предградие на Солт Лейк Сити, автомобил Tesla Model, с включен автопилот, се разби в противопожарен автомобил, който е спрял на червен светофар. Както се съобщава от Associated Press, при това шофьорът на "Tesla-та е получил фрактура на глезена.
Ръководителят на Tesla Ilon Mask в своя Twitter постави под съмнение този епизод, тъй като колата се е движела със скорост от 97 км / ч и не е забавила движението си, а жената е получила само фрактура на глезена.

При включването на автопилота Tesla изисква шофьорите да държат ръцете си върху кормилото. Ако системата почувства, че ръцете са свалени, водачът получава предупреждение за изключване на системата. "Автопилотът е предназначен само за внимателен шофьор", твърди производителят.
Системата, която Tesla нарича autosteer, често се критикува от потребителите. Например, те отбелязват, че автопилотът не забелязва статични предмети, сред които могат да бъдат паркирани велосипеди и автомобили. Също така, автомобилите Tesla многократно са ставали участници в ПТП.

1 коментар:

  1. Редактор6:25 пр.об.

    Илон Мъск разказа в своя Twitter, че се подготвя за пускане нова модификация на електрическия автомобил Tesla Model 3. Той ще има два двигателя, ще е способен да ускорява до 95.6 км / ч за 3.5 секунди и да показва максимална скорост от 250 км / ч.

    В случай на повреда на един от двигателите, колата ще може да продължи пътуването си с другия. В същото време зареждането на батерията е достатъчно, за да се преодолеят 500 км. Маск отбеляза, че колата ще струва колкото BMW M3, но ще е с 15% по-бърза и с по-добро управление.

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: