Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Разби се "Boeing-737" в Куба с 104 жертви и 3 оцелели.

Пътнически "Boeing-737" се е разбил в селскостопански полета близо до Терминал № 1 на летище Хавана в Куба веднага след излитането си, съобщават от Telemundo и CNN. Той е пътувал от летище Хосе Марти в Хавана до Олгин. По предварителни данни на борда е имало 107 души.
Самолетът принадлежи на Cubana de Aviacion. Според едни данни, на борда е имало само чужди граждани, а според други - всички са били кубинци, с изключение на 5 от персонала на самолета. Причините за катастрофата се установяват. Три жени са оцелели при падането на самолета и са хоспитализирани в болницата Calixto Garcia.
Те са в сериозно състояние. Четвърти пътник е починал от изгаряния и раните си, според представители на лечебното заведение. Според очевидци, разпитвани от вестник Granma, самолетът се е опитвал да се върне на летището, при което е докоснал електропровод.

2 коментара:

 1. Редактор11:54 сл.об.

  Мексиканският президент Енрике Пеня Нието е потвърдил смъртта на мексикански граждани в самолетната катастрофа в Куба, но не уточнява точния брой. "Изразявам искрени съболезнования на роднините и приятелите на мексиканските граждани, загинали при самолетна катастрофа в Куба.
  Мексиканското правителство чрез Министерството на външните работи ще окаже цялата нужна помощ и подкрепа, която може да е необходима", - се казва в Twitter в съобщение мексиканския лидер. Според Министерството на транспорта на страната, гражданите на Мексико са петима членове на екипажа, включително и двамата пилоти.

  ОтговорИзтриване
 2. Самоучител10:42 сл.об.

  Както се съобщава от официалният кубински интернет портал Cubadebate, съдебните експерти са завършили идентификацията на останките на загиналите в Boeing 737, които се разбиха близо до летището на кубинската столица.

  При самолетната катастрофа загинаха 112 души, като едно 19-годишно момиче, оцеляло при самолетна катастрофа, все още е в критично състояние. Досега не е установена точната причина за падането на лайнера. Помощ при разследването се предоставя от специалисти от САЩ и Мексико.

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: