Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

В Астана, Казахстан започнаха преговорите за Сирия.

На 14 май в Астана започват редовните преговори за мирно уреждане на конфликта в Сирия, се съобщава от Министерство на външните работи на Казахстан. На събитието присъстват представители на всички страни-гаранти за изпълнение на споразуменията, постигнати по време на преговорите. Сирийската опозиция ще пристигне в Астана в нощта на 15 май.
"В Астана започнаха двустранни и тристранни преговори в рамките на процеса Астана за Сирия с участието на делегации от всички страни-гаранти", се казва в изявлението. Ръководителят на връзки с медиите на казахстанското външно министерство Ануар Жанаков добавя, че делегацията на САЩ отказва да участва в преговорите като наблюдател.
"Американската делегация се въздържа от участие в текущия кръг на преговорите за Сирия в Астана", казва той. Деветият кръг от разговори се провежда в столицата на Казахстан от 14 май до 15 май.

1 коментар:

  1. Редактор11:52 сл.об.

    Представители на САЩ са отказали да участват в международната среща в Астана, Казахстан относно уреждането на ситуацията в Сирия."Американската делегация се въздържа от участие в текущия кръг на преговорите за Сирия в Астана", заяви представител на външното министерство на Казахстан.

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: