Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Пореден ураган набира скороскт.

В Карибско море се е зародила субтропическа буря "Алберто".
Според американския Национален център за урагани, бурята се премества в Мексиканския залив и скоро ще достигне полуостров Юкатан, западната част на Куба и щат Флорида.
В тези райони се очакват силни дъждове. За сега скоростта на вятъра в епицентъра на бурята достига 65 километра в час.

8 коментара:

 1. Самоучител12:14 пр.об.

  На източното крайбрежие на Съединените щати Флорида обявява извънредно положение във връзка с подхода на урагана Алберто. Губернаторът на щата Рик Скот е казал, че е наредил на Националната гвардия да бъде готова. Метеоролозите предупреждават за засилен вятър в района, проливни дъждове и възможни наводнения.

  ОтговорИзтриване
 2. Редактор10:47 пр.об.

  Във връзка с подхода към САЩ на урагана Алберто - ръководството на щатите от Алабама, Флорида и Мисисипи обяви извънредно положение.

  ОтговорИзтриване
 3. Редактор10:58 сл.об.

  Възможни са щети за един милиард долара за икономиката на САЩ от урагана "Алберто", според Bloomberg. Субтропичната буря "Алберто" се формира в Мексиканския залив и сега се е отправила към бреговете на южните американски щати. Агенцията се позовава на изчисленията на аналитичната компания Enki Research. Най-големи щети ще причини липсата на туристи в курортите, засегнати от бурята на южните щати, което ще донесе загуби за 600 млн. долара. Вероятните щети директно от урагана се оценяват от анализаторите на около 400 милиарда.

  ОтговорИзтриване
 4. Самоучител12:01 пр.об.

  Повече от 5 хиляди души в Куба са принудени да напуснат домовете си поради субтропическата буря "Алберто", съобщава испанската агенция EFE. Според прогнозата на Кубинския институт по метеорология, интензивните дъждове ще продължат на острова през следващите 24 часа.

  ОтговорИзтриване
 5. Самоучител11:20 сл.об.

  Двама души станаха жертви на субтропичния ураган "Алберто", който се нахвърли върху южното крайбрежие на Съединените щати. Според телевизионния канал NBC, в Северна Каролина са загинали телевизионния водещ Майк Маккормик и фотографът Аарон Смелцър, които са подготвяли репортаж за урагана за регионалния канал WYFF.

  ОтговорИзтриване
 6. Редактор11:40 сл.об.

  Властите на Куба са евакуирали 11 хиляди души поради наводненията, причинени от тропическата буря "Алберто".

  ОтговорИзтриване
 7. Редактор10:05 сл.об.

  Наводненията причинени от пороите, донесе от субтропическата буря "Алберто" в Куба убиха четирима души. Тези данни се съобщават от агенция Prensa Latina.

  Около 20 хил. души са били принудени да напуснат домовете си. Повечето от евакуациите са се състояли в централните провинции на Виля Клара, Санкти Спиритус и Сенфуегос.

  Сега, някои части от главните магистрали на острова са наводнени и напълно блокирани за движение. Железопътната комуникация също е нарушена.

  ОтговорИзтриване
 8. Novini1Online:10:34 сл.об.

  Както се съобщава от Американския национален център за проследяване на ураганите, в Атлантическия океан се е образувала тропическа буря "Берил". Уточнява се, че скоростта на вятъра в него достига 65 км / ч. Според метеоролозите, в момента бурята се намира на 2140 км от Малките Антили.

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: