Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Молдова стана наблюдател в Евразийския икономически съюз.

Съгласно решението на Висшия икономически съвет на Евразийския икономически съюз (ЕАИС), Молдова получава статут на държава наблюдател, съобщава руският президент Владимир Путин, според РИА Новости.
>В понеделник, в Сочи се е провела среща на ЕАИС в тесен кръг, по време на която участниците са гласували за Молдова. Членовете на Евразийския икономически съюз са Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан и Русия.
По-рано руският помощник на президент Юрий Ушаков е заявил, че президентът на Молдова Игор Додон, ще участва в разширено заседание при положително решение за предоставяне на статут на страна наблюдател за Молдова.

Евразийският икономически съюз (ЕАУС) е основан на 1 януари 2015 г.

1 коментар:

  1. Редактор11:19 сл.об.

    Представители на Иран и Евроазиатския икономически съюз подписаха временно споразумение за създаването на зона за свободна търговия. Както съобщава РИА Новости, церемонията по подписването се е състояла на Икономическия форум в Астана, Казахстан.

    В тази версия на споразумението се предвижда "ефективен механизъм за разрешаване на спорове, включително арбитраж", е заявил председателят на борда на EAИС Тигран Саркисян.

    "Арбитрите се определят от страните и се договарят, включително и за мястото на арбитража. Също така се създава съвместен комитет на високо равнище на служители на страните и се предвижда бизнес диалог ", е добавил той.

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: