Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Пожарите в Гърция продължават с жертви.

В Гърция, пътнически автобус на дълги разстояния е изгорял напълно, след като е бил ударен от мълния.
Според местните медии, инцидентът се е случил в градския район Ферес.
Известно е, че никой от пътниците, както и шофьорът, не са пострадали, тъй като бързо са напуснали салона на автобуса.

5 коментара:

 1. Novini1Online:11:18 сл.об.

  Най-малко 20 души са загинали в резултат на пожарите в предградията на гръцката столица, според Associated Press, като се позовава на властите в страната. В болници са настанени 69 души, много от тях в тежко състояние. Общо повече от сто души са били ранени. Бреговата охрана продължава операцията за търсене и спасяване на чуждестранните туристи, които навлезли в морето с лодка, бягайки от огъня. До момента тяхното местоположение не е известно.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Novini1Online:2:08 пр.об.

   Стремително расте броя на жертвите на горски пожари в Гърция - вече са 50 души, съобщава EPT. Други 156 жители са пострадали с различни наранявания, като 11 от тях са в критично състояние. По-рано се съобщаваше за 24 смъртни случая, но в близост до град Рафин са открити още 26 трупа. Сред жертвите на огъня има много деца. В Гърция е обявено извънредно положение. Причината за пожари е екстремна жега. В някои райони на страната температурата на въздуха достига 40 градуса.

   Изтриване
  2. Novini1Online:8:35 пр.об.

   Жертвите на горските пожари в Гърция достигнаха 74 души, според местните медии. По-рано, премиерът Алексис Ципрас обяви тридневен траур за мъртвите.

   Изтриване
  3. Novini1Online:10:58 сл.об.

   Умишлен палеж се смята за основна причина за пожарите в Гърция, според заместник-министърът на обществения ред и защита на гражданите Никос Тоскас. Според него, сателитните изображения показват "сериозни признаци на палеж". Тази версия се потвърждава и от резултатите от разследванията на местната полиция и пожарникарите. Междувременно, броят на жертвите на горските пожари край Атина достигна 85 души, след като 73-годишен местен жител е починал в интензивното отделение, а в с. Аргира Акти са открити още две тела.

   Изтриване
  4. Novini1Online:11:23 сл.об.

   Жертвите на горските пожари в Гърция, според последните данни, стават 91 души, съобщават местните власти. Други 25 се водят за изчезнали. По-рано министърът на гражданската защита на страната Никос Тоскас заяви, че причината за пожарите може би е палеж.

   Изтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: