Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език
-------

Владимир Путин е провел телефонен разговор с Макрон.

Информационният отдел на Кремъл съобщава, че днес, по инициативата на френската страна, е бил проведен телефонен разговор между руския президент Владимир Путин и френския президент Емануел Макрон.
Страните са обсъдили ситуацията след едностранното оттегляне на САЩ от сделката с Иран. Путин и Макрон са потвърдили ангажимента на Русия и Франция за прилагането на договора за иранската атомна енергия.

Освен това са били обсъдени и въпроси по сирийското споразумение. Владимир Путин също е изразил съболезнованията си на Макрон във връзка с терористичната атака в Париж на 12 май.
Руският президент е информирал френския си колега за разговора си в Сочи, на 14 май, с ръководителя на МАГАТЕ - Международната агенция за атомна енергия.

1 коментар:

  1. Редактор1:47 пр.об.

    Говорителят на Елисейския дворец е дал интервю за вестник Le Journal du dimanch в навечерието на посещението на френския президент Емануел Макрон в Русия, насрочено за 24-25 май. Посочва се, че въпреки разликата в позициите по сирийските и украинските теми, Париж подкрепя и ще подкрепя диалога с Москва.

    Отбелязва се, че в хода на това посещение едва ли ще бъде постигнат значителен напредък по сложните въпроси, но Макрон възнамерява да придаде на отношенията между двете страни нов тласък, но в съответствие с рамката на ЕС, създадена след анексирането на Крим от Русия.

    "Диалогът между двамата лидери по време на посещението ще бъде решителен, но коректен по форма" - цитира изданието думите на представителя на Елисейския дворец.

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: