Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Макрон призна новата роля на Русия в международните отношения.

Френският президент Емануел Макрон, след разговорите си с руския президент Владимир Путин, е заявил, че Париж и Москва трябва да работят заедно, за да осигурят колективна сигурност. "Париж признава новата роля на Русия в международните отношения, включително в Близкия изток", е казал той.
В същото време Макрон е изразил надежда, че Русия ще вземе предвид интересите на Франция и нейните партньори. Френският лидер е заявил на пресконференцията, че предлага на руския президент да развие нови подходи в международните отношения.

По въпроса за Сирия Макрон е отбелязал, че се е съгласил с Путин да създаде механизъм за координиране на взаимодействието между процеса от Астана и "тясната група" за Сирия.
Също така, Макрон е предложил Москва да координира усилията си за създаване на механизъм за разследване на използването на химическо оръжие в Сирия. Говорейки за проблема с Иран, Макрон е отбелязал, че иранската сделка ще бъде запазена, но Техеран трябва да изпълнява задълженията си.

6 коментара:

 1. Редактор10:47 сл.об.

  Френският президент Емануел Макрон, на пресконференция в Стрелна е казал, че Париж вече е започнал диалог с иранския президент Хасан Рухани за ядрената програма на Иран след 2025 г., когато споразумението приключва.

  Той е отбелязал, че този диалог ще бъде жизнеспособен, ако всички страни се придържат към ангажиментите, поети през 2015 г. "Сега, през следващите седмици, ще организираме дискусии, диалог с нашите партньори от Иран, с нашите партньори от Израел", е казал Макрон.

  ОтговорИзтриване
 2. Редактор11:04 сл.об.

  Според споразумение, подписано от "Новатэк" и Total, френската компания ще вземе участие в изграждането на завод за втечнен природен газ "Арктик СПГ-2". В този случай "Total" може да получи 10% дял. Споразумението е подписано в присъствието на руския президент Владимир Путин и френския президент Емануел Макрон.

  ОтговорИзтриване
 3. Самоучител11:42 сл.об.

  Френският президент Емануел Макрон, който говори пред Петербургскиа международен икономически форум, е приканил руския си колега Владимир Путин да бъде ръководен в международната си политика от спортния принцип на уважение на впротивника и гъвкавост. По отношение на гъвкавостта, френският лидер е говорил за известното на всички увлечение от джудото на Путин.

  ОтговорИзтриване
 4. Novini1Online:3:14 пр.об.

  Елисейският дворец съобщи, че френският президент Емануел Макрон ще посети Русия на 10 юли за полуфиналния мач в Санкт Петербург с участието на френския национален отбор. Франция ще играе с Белгия.

  ОтговорИзтриване
 5. Novini1Online:8:57 пр.об.

  Френският президент Емануел Макрон потвърди информацията в Кремъл за среща в Москва в неделя с руския му колега Владимир Путин. Френският лидер ще пристигне в руската столица за финалите на Световната купа през 2018 г., в които ще играе националният отбор на страната му.

  По време на пресконференцията, която беше излъчена в Перископ, Макрон отбеляза, че преди два дни вече е говорил с Путин и преди няколко седмици видях един колега в Санкт Петербург.

  Френският президент също така коментира разговорите, планирани за понеделник между Путин и Доналд Тръмп в Хелзинки. Макрон вярва, че тази среща е много важна и може да допринесе за процеса на разоръжаване.

  ОтговорИзтриване
 6. Novini1Online:6:54 пр.об.

  Руският президент Владимир Путин е приел в Кремъл френския президент Емануел Макрон, който е пристигнал в Москва за финалния мач Франция - Хърватия. Путин е изразил мнение, че обичайните механизми за сътрудничество постепенно се възстановяват между Русия и Франция. "Това ни дава основание да вярваме, че ще преодолеем всички трудности", е казал той. Иима надежда, че Москва и Париж ще продължат по пътя на положителното развитие.

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: