Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Германия е за диалог с Русия въпреки разногласията.

Официалната представителка на германското правителство Улрике Демер (Ulrike Demmer) коментира очакванията на Берлин от новия мандат на руския президент Владимир Путин, се съобщава от агенция ТАСС.
"Имаме конфликти с Русия, но въпреки това продължаваме да говорим за диалог помежду си", казва тя.
По-рано Берлин официално потвърди, че германската канцлерка Ангела Меркел на 18 май ще проведе разговори в Сочи с руския президент Владимир Путин.

2 коментара:

 1. Редактор11:09 пр.об.

  Министърът на външните работи на Федерална република Германия Хайко Маас е обърнал внимание на напредъка в отношенията между Берлин и Москва, съобщава днес Saarbruecker Zeitung. Според него, всеки иска да установи диалог с Русия, но се интересува от конкретни резултати.

  "Както виждаме, подходът ни донесе много ясен резултат, докато всички само говорят за диалог, ние отдавна се заехме с укрепването му", казва ръководителят на немската дипломация.

  Маас е казал още, че по време на разговорите с руския външен министър Сергей Лавров, са обсъдили между университетските и научни проекти и са се съгласили на редовни контакти по сигурността и среща за уреждане на въоръжения конфликт в Донбас в "нормандски формат".

  ОтговорИзтриване
 2. Редактор10:33 сл.об.

  В германския парламент смятат, че санкциите срещу Русия вредят на Европа. Като съпредседател на фракцията на левицата в Бундестага, Сара Вагенкнехт, заяви, че сближаването с Москва попада в сферата на европейските интереси.

  "Санкциите вредят главно на европейските и германските предприятия, така че е в наш интерес да ги анулират", е казала тя пред вестник "Neue Osnabrücker Zeitung".

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: